Entrevista a Juan Díaz. Ciutadans

Aquest dimarts 2 de febrer hem començat, dins del magazine matinal “Parlant de tot”, presentat i produït per Jaume Cabot, una ronda d’entrevistes amb els líders de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar perquè ens facin un retrat de la situació política al nostre municipi. Amb la qüestió de confiança tombada a l’actual alcalde, Damià del Clot, i amb els pressupostos no aprovats es dibuixa un panorama incert. Els partits de l’oposició han de presentar un nou candidat o candidata a la propera plenària d’aquest mes de febrer.

Avui ha obert el foc el portaveu i líder de Ciutadans Juan Díaz. Insisteix que el Govern ha fet molt malament les coses i com a recepta per la governabilitat futura proposa que “tots els regidors i regidores de VdM es treguin la jaqueta de partit i apostin per un model de poble il·lusionant”.

Juan Díaz creu que hem arribat a aquesta situació perquè el govern municipal no ha fet les coses bé, ha dit, i ha assegurat que “el consistori no ha sabut arribar a acords amb altres grups”. Per al líder de Ciutadans, ha estat un govern que ha actuat d’esquenes al ple i que ha presentat uns pressupostos sense la projecció de poble

Ha dit que el govern no ha sabut sintonitzar amb cap grup de oposició i ha afegit  que hi ha un gran abisme entre govern i oposició

Díaz, contundent, assegura que els pressupostos no s’han aprovat, senzillament i al seu entendre, perquè “són uns pressupostos  dolents”  i ha afegit que es podrien haver millorat si haguessin negociat amb l’oposició.

El líder de Ciutadans subratlla que aquests pressupostos tombats inverteixen menys en cultura i tenen poc en compte altres aspectes com el del medi ambient i la sostenibilitat.

A més, Diaz recorda la manca d’informació del govern per sustentar els pressupostos i explica que no tenien tota la informació necessària en el capítol d’inversions.

Ara, és temps, ha dit, que l’oposició es posi d’acord. Situació complicada per a Juan Díaz perquè tant Junts per Catalunya, Babord, el PSC i Ciutadans representen espectres molt diferents de l’espai polític. Ciutadans manifesta que han comunicat que és necessari un esforç de generositat perquè Vilassar de Mar  tingui un nou full de ruta  “més il·lusionant”.

La recepta, per a ell, és la següent: que tots els regidors es treguin la jaqueta del partit i es posin la de regidors de Vilassar de Mar i crear un projecte pels poble. “La prioritat és Vilassar de Mar i no els partits”, ha dit.

Hem d’avisar que les entrevistes que realitzem aquests dies a tots els portaveus amb representació municipal s’emmarquen exclusivament i única al voltant de la moció de censura i, en cap cas, entrarem en campanya electoral per als comicis al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer, tal i com resa la Junta Electoral, pel que fa a les emissores municipals.