Els Motards Independentistes faran, aquest dissabte, una ruta pels municipis maresmencs que van rebre càrregues policials

Aquest dissabte, els Motards independentistes faran una ruta pels municipis del Maresme que van rebre les càrregues policials el passat 1 d’octubre. L’objectiu és, segons ells, reconèixer la capacitat de resistència dels veïns de Sant Iscle, Sant Cebrià de Vallalta, Canyamars i Dosrius.

La ruta començarà a Mataró, a Can Margarit, a partir de dos quarts de nou del matí de dissabte. Els motards independentistes visitaran els quatre municipis maresmencs per demostrar als veïns i venes que no estan estan sols i reconèixer la seva capacitat de resistència, segons diuen en un comunicat. La ruta, festiva i reivindicativa, acabarà amb una arrossada popular que se celebrarà a l’escola de Dosrius.

La iniciativa va sorgir dels propis Motards Independentistes que, fa uns mesos, van contactar amb la presidenta de l‘Associació d’Afectats per l’1-O, Virgínia Martínez i li van proposar de fer aquest acte de reconeixement als pobles del Maresme “que van rebre” càrregues durant la jornada de l’1 d’octubre. Martínez va donar suport a la proposta de recórrer els quatre punts per on va passar la policia espanyola per fer un acte d’agraïment a la capacitat de resistència dels habitants d’aquests pobles”, diuen en un comunicat.

La previsió és que a Sant Cebrià de Vallalta i a Sant Iscle es dugui a terme un petit homenatge als ciutadans que van defensar les urnes l’1 d’octubre. A banda, a Canyamars es farà un altre acte que també estarà adreçat als veïns de Dosrius que es trobaven a l’escola El Castell quan va arribar la Guàrdia Civil. A la ruta independentista d’aquest dissabte hi participarà, també, un dels observadors internacionals que l’1-O va viure la càrrega que va afectar aquest punt de votació.