Els estudiants són cridats a la vaga d’aquest divendres en contra del canvi climàtic

Els dos instituts de Vilassar de Mar, el Vilatzara i el Pere Ribot, ja saben que el sindicat d’estudiants s’ha adherit a la jornada de vaga prevista per aquest divendres convocada en contra del canvi climàtic a Barcelona. Cal recordar que els alumnes de primer i segon de la ESO no poden fer vaga i que els de tercer i quart necessiten una autorització de pares i mares o tutors.

Fridays for Future, és el moviment que ha convocat l’aturada que pretén ser d’abast mundial. Des del sindicat d’estudiants es fa una crida als joves a secundar-la. Asseguren que la vaga es farà en contra dels qui promouen aquesta catàstrofe i poden com a culpables les grans multinacionals, els governs i les grans empreses.

Des de Fridays for Future també s’ha fet una crida a les escoles per fer una aturada durant l’hora del pati amb “Cartells pel clima”, elaborats pels alumnes per donar suport a la manifestació de la tarda.

Per als convocants estem vivint en una situació d’absoluta decadència i culpen el mode de producció capitalista. Demanen als governs que actuïn adoptant algunes mesures com la nacionalització de les empreses elèctriques i de les més contaminants o apostant per un transport públic de qualitat i gratuït.

Manifestació a Barcelona

No és el primer cop que els estudiants es manifestaran per protestar per aquesta situació. En la darrera manifestació de Barcelona, del passat 15 de març, uns 2.000 estudiants van sortir al carrer. La manifestació de Barcelona està convocada a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i és previst que acabi a la plaça de Catalunya.