Els caiacs de la Ultra Clean Marathon passen, aquest dissabte, pel litoral de Vilassar de Mar

Aquest dissabte, entre les 6 i les 8 del matí, passaran per davant del litoral de Vilassar de Mar els caiacs que prenen part en la Ultra Clean Marathon. Es tracta d’una iniciativa, que del 5 de maig i fins dissabte, es dedica a recórrer diferents indrets de Catalunya, sigui corrents, en bicicleta o caiac, per netejar de residus espais naturals de casa nostra amb un alt valor paisatgístic o mediambiental. En total, els organitzadors preveuen actuar en 700 kms.

Així doncs, aquest dissabte, Vilassar de Mar pren protagonisme en aquesta setena i darrera etapa de la Ultra Clean Marathon. Arrencarà a Mataró a les sis del matí i els organitzadors calculen que els caiac arribaran sobre les vuit del matí a Premià de Mar per fer una primera acció de neteja. La segona està prevista sobre dos quarts de 10 a Montgat. Finalment, la comitiva arribarà al Fòrum de Barcelona on es farà l’acte final d’aquesta ruta circular que haurà fet 700 kms per tot Catalunya recorrent i netejant zones i espais d’alt valor paisatgístic i natural.

Aquesta segona edició de la Ultra Clean Marathon busca conscienciar la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

Els alumnes de l’Institut Vilatzara faran voluntariat de neteja de platges

En paral·lel, els alumnes de 3rt d’ESO de l’Institut Vilatzara, i en virtut de la voluntat de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’introduir els serveis comunitaris als centres a ple rendiment a partir del curs vinent, netejaran les platges de Vilassar de Mar. Una 50ena d’alumnes dissabte i una 50ena més diumenge prendran part en un dia batejat com a Clean Up Day, a tot Europa, col.laboraran amb el nostre municipi per deixar les nostres sorres netes com una patena. Serà l’Ajuntament de Vilassar de Mar qui coordini l’acció i el consistori dotarà el centenar d’alumnes vilassarencs amb bosses per a la recollida, guants i crema solar.