El treball “Crawl & Roll” de Pere Valls, guardonat amb un tercer premi al certamen Jóvenes Investigadores

El treball de recerca “Crawl & Roll. Disseny i construcció d’una cadira bascular i gatejador per a nens pluridiscapacitats” de l’alumne de l’INS Vilatzara, Pere Valls Badia, va ser guardonat amb un tercer premi al XXIX Certamen Nacional Jóvenes Investigadores 2016 celebrat a Mollina (Màlaga) del 26 al 30 de setembre de 2016. El treball, tutoritzat pel professor Jesús Arbués, i en l’elaboració del qual ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Nexe, havia rebut anteriorment diferents distincions: Exporecerca, Baix Cost, Jornades de suport, Fundació Grifols, etc.

L’objectiu del certamen, que té lloc cada any, és despertar vocacions investigadores entre els joves estudiants de batxillerat, formació professional i membres d’associacions juvenils, mitjançant la concessió de premis a treballs d’investigació bàsica i aplicada, de disseny de prototips.

El jurat va seleccionar quaranta treballs, entre els quals es trobava el de Pere Valls, que van ser defensats pels seus autors públicament al certamen, que compta amb la col·laboració del Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat Politècnica de Màlaga, la Universitat de Málaga, la Reial Societat Espanyola de Física, la Societat Científica Informàtica d’Espanya i la Fundació ONCE.