El Tercer Grup arriba a la nostra comarca

El Tercer Grup ha arribat per quedar-se. A Mataró es reuneixen cada dijous. Asseguren ser una comunitat transversal, sense afiliacions polítiques, que simplement busca un millor benestar dels nens i nenes a les aules. Argumenten que no són negacionistes de la pandèmia, ni de bon tros, però defensen, emparant-se en diferents estudis europeus, que els infants no són transmissors del coronavirus. Demanen acabar amb les mascaretes a les aules i també amb les distàncies socials a les escoles.

En el Tercer Grup hi ha pares, mares, terapeutes i docents que creuen que l’ús de les mascaretes i la distància social tenen efectes psicològics negatius en els infants.

Per a ells, la salut dels infants ha d’englobar, també, el seu benestar emocional i aporten diferents estudis europeus, segons els quals la incidència de la Covid en els més petits de la casa és anecdòtica.

Insisteixen en què són un moviment transversal, però no descarten constituir-se en ONG o en associació per tal que la societat entengui què defensen. Ja tenen més de 8.000 signatures a tot Catalunya

Ingrid Ribalta, la responsable  de Premsa, ha manifestat a Vilassar Ràdio que “els nens i nenes tenen dret a viure amb normalitat i això comença a les escoles, per un grup bombolla sense mascaretes, sense distància social, sense rentats de mans compulsius”

Fonamenten en què nens i nenes no necessiten tantes restriccions. Necessiten aire i remarquen que no són negacionistes

Des del Tercer Grup fan una activa recerca d’estudis que expliquen que els nens i nenes no són transmissors.

Els pots buscar a internet en els seus comptes en diferents xarxes socials, seguir l’etiqueta #grupbombollasensemascareta o escriure un correu electrònic a eltercergrup@gmail.com