El PSC i Podem, del nostre poble, valoren molt positivament el preacord de govern anunciat per Sánchez i Iglesias

El PSC i Podem de Vilassar de Mar han valorat molt positivament el preacord al que van arribar el passat dimarts el PSOE i Unidas Podemos per a la formació del nou govern espanyol en aquesta nova legislatura que encetem, després de les eleccions generals celebrades el passat 10 de novembre.

Aquest preacord, anunciat dimarts passat en roda de premsa per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, implica la formació d’un govern de coalició del PSOE i Unides Podem, que serà el primer des de la recuperació de la democràcia format per dues forces polítiques que s’han presentat per separat a unes eleccions generals. El nou govern es regirà, segons van avançar Sánchez i Iglesias, pels principis de cohesió, lleialtat i solidaritat governamental. Per prosperar en la investidura, aquest preacord necessitarà sumar vots als 155 diputats que tenen conjuntament. Els farà falta o bé aconseguir més vots a favor, o almenys l’abstenció de prou forces polítiques perquè els vots negatius no siguin més que els favorables. També van explicar que s’obrirà una nova tapa per negociar amb altres formacions per tal d’aconseguir superar la investidura.

Quico Zamora, portaveu i regidor del PSC del nostre poble, ha explicat que estan molt il·lusionats amb aquest preacord. Ha explicat que sempre han pensat que “el pacte natural és un pacte d’esquerres, i això necessàriament s’havia de fer amb Unides Podemos”. Ha afegit que aquesta entesa serà bona “per a fer polítiques socials progressistes que modifiquin aspectes essencials de la nostra societat per a millorar la vida de la gent”. Zamora ha lamentat que aquest pacte no s’hagi produït en l’anterior legislatura i ha afegit que també serà bo en relació a la situació política que hi ha a Catalunya.

Jesús Arroyo, portaveu de Podem del nostre poble, s’ha mostrat també satisfet d’aquesta entesa entre les dues formacions polítiques i ha qualificat aquest preacord de “necessitat històrica convertida en realitat”. El preacord, segons Arroyo, “compagina la crítica conduent del que hi ha, amb suggerències per a millorar o superar la realitat actual i fer possible un govern progressista”. Ha afegit que resta “molta feina per endavant” i ha augurat que hi haurà “certes dificultats “. Arroyo ha manifestat que s’ha iniciat un camí “que farà que tots poguem viure una mica millor”.

El preacord recull una desena de punts programàtics d’aquest govern de coalició i els detalls es donaran a conèixer en els pròxims dies. Entre els punts principals, cal destacar mesures econòmiques com la creació d’ocupació, combatre la precarietat del mercat laboral i enfortir les petites i mitjanes empreses i els autònoms. En l’àmbit polític, treballar per la regeneració i lluitar contra la corrupció. Destaca també el punt que vol garantir la convivència a Catalunya amb el foment del diàleg, buscant fórmules d’entesa i trobada, sempre dins de la Constitució. També inclou nombroses iniciatives socials, com la lluita contra el canvi climàtic, fer polítiques feministes, garantir el dret a l’habitatge i impulsar drets com el de l’eutanàsia.