El Pérez Sala rep el premi Escoles Verdes 2019 que atorga la Generalitat de Catalunya

L’escola Pérez Sala està d’enhorabona. Aquest dijous al vespre ha rebut, a Girona, el Premi Escoles Verdes 2019 que atorga la Generalitat de Catalunya. El centre educatiu vilassarenc ha estat distingit en la categoria que reconeix actuacions singulars de transformació o millora del l’entorn dins o fora de l’escola.

La directora del Pérez Sala Laia Kötz recorda l’emoció amb la que van recollir el premi a la Universitat de Girona amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern català, Damià Calvet, i del regidor de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Jordi Tapias. No és que se l’esperessin aquest any, però la directora ja tenia la sensació que no tornarien a Vilassar de Mar amb les mans buides.

Kötz explica el projecte desenvolupat per l’escola Pérez Sala. Contaminació per plàstic. Recollir, pesar i analitzar mostres de sorra de la platja de Ponent de Vilassar de Mar per extreure’n les màximes dades. I és que aquesta escola de Vilassar de Mar té una llarga trajectòria com a escola verda. Oficialment, des de 2013; però Kötz assenyala que uns cursos abans ja van començar a treballar-ho

Un guardó que també va acompanyat d’una distinció econòmica. 1.500 euros que compartiran amb una altre escola que també va ser distingida. El premi de la Generalitat de Catalunya només fa que esperonar, segons explica la directora del Pérez Sala, l’escola en seguir en aquesta línia d’investigació sostenible.

El centre educatiu de Vilassar de Mar va entrar per la porta gran d’aquests guardons que es van lliurar ahir a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona.