El nou contracte de residus i el Pla d’Habitatge centren la tertúlia política de Vilassar Ràdio

Àngel Font, d’ERC-Gent per Vilassar, Javi Martín (per part de Junts x Vilassar), Pau Arona (en representació de Babord), Quico Zamora (del PSC) i Juan Díaz (en nom de C’s) han estat els cinc representants de les diferents formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar que han participat en la darrera tertúlia política de l’any celebrada aquest dimarts als nostres estudis. Al marge de fer balanç de l’actual legislatura; sobre la taula, dos grans eixos: la gestió del nou contracte de residus i neteja viària del nostre municipi i el Pla d’Habitatge.

D’entrada, els cinc representants tenen un moment per posar nota a la feina del Govern municipal en els primers sis mesos de legislatura. L’oposició castiga durament la gestió. Per a Juan Díaz, “no s’han presentat ni a l’examen”. El regidor del PSC, Quico Zamora, admet que en els seus primers sis mesos s’ha trobat amb “una sorpresa desagradable”, diu. Insisteix en què, segons el seu parer, “hi ha inacció de Govern. Molts temes que no s’afronten i d’altres que s’aborden de manera il·lògica”.

Per la seva banda, Pau Arona, regidor de Babord, posa sobre la taula que el contracte de residus urbans està prorrogat i acaba a finals de gener. Javi Martín, de Junts x Vilassar, lamenta que el Govern municipal, segons ell, “no tingui ni estratègia, ni direcció clara”. I es pregunta per la redacció dels plecs del nou contracte de residus.  Àngel Font, d’ERC-Gent x Vilassar de Mar, surt al pas de les crítiques de l’oposició recordant que, “potser, el més interessant és recordar l’opinió expressada a les urnes per vilassasrencs i vilassarenques” que, segons subratlla, “no només validen sinó refreden el Govern municipals en els comicis de fa mig any”.

Residus i neteja viària

Font recorda que el nou contracte de gestió de residus i neteja viària és el més gran de l’Ajuntament amb un pressupost de 2,3 milions d’euros l’any. I és que el contracte de residus ha ocupat bona part de la tertúlia. En aquest sentit, Pau Arona interpel·la el Govern sobre quin model es busca i insisteix en què “cal definir cap a quin model de reciclatge caminem”. Confessa que la seva formació “és oberta per tal d’aconseguir l’objectiu de reciclar més i millor”. Dues opcions possibles? “El porta a porta o estudiar que pagui més qui genera més residus”.

Pla d’Habitatge

El Pla d’Habitatge ha estat l’altre gran tema que ha dominat la tertúlia política de Vilassar Ràdio. Tots els grups van insistir en què “ha de passar per la promoció d’habitatges d’ús social i per la ordenació dels pisos turístics”. Des del Govern es va avançar que “ja s’ha començat a redactar l’ordenança dels pisos turístics”. Per a Àngel Font “hi haurà requisits més exigents per als propietaris i l’obligació de senyalitzar-los detalladament”.

Els cinc portaveus dels grups municipals amb representació de l’Ajuntament de Vilassar de Mar van voler tenir unes paraules de record per a en Pere Cabot tristament desaparegut fa uns dies.

Escolteu aquí l’àudio de “La Tertúlia Política” del 10.12.2019: