El Glòria deixa danys milionaris en el sector de la Planta maresmenca

Parlem molt de mar, de passeig marítim, d’equipaments municipals… Però el Glòria, la llevantada més gran que ha patit la costa catalana en els darrers 20 anys, ha fet estralls en un sector econòmicament tan important per a la nostra comarca com és el de la planta. Arriba el moment de fer les primeres valoracions que s’enfilarien al voltant, atenció, dels 2.5 milions d’euros.

Aquests dies, el telèfon mòbil de Pol López, secretari tècnic de l’Associació de Viveristes de Barcelona amb seu al Mercat de la Flor i la Planta, treu, literalment, fum. Són dies de molta feina i moltes visites. Centrat està, aquest enginyer agrònom, en avaluar danys i en com es poden començar a gestionar i vertebrar les ajudes. López assegura que el sector de la Flor i la Planta ha patit molt, moltíssim, a la nostra comarca per culpa, bàsicament, del vent, que ha fet estralls, i del desbordament de la Tordera.

Amb les primeres dades a la mà, el secretari tècnic de l’Associació de Viveristes de Barcelona s’atreveix a fer una primera estimació dels anys. S’enfilarien, de moment, als 2,5 milions d’euros. Però, atenció, parlem només de planta i, només, de Maresme. Ara s’analitza cada cas. Hi ha qui està assegurat i qui no. S’han de mirar estratègies i coordinar-se amb els ajuntaments per mirar d’accedir a les línies d’ajudes en cas que sol.liciti la situació de zona catastròfica.

Pol López segueix, llibreta en mà, visitant diferents explotacions de la nostra comarca per acabar de composar la fotografia definitiva dels estralls del Glòria.