El Consell d’Infants i la Targeta Moneder, una ‘aliança’ per a reduir les desigualtats al municipi

El Consell d’Infants de Vilassar de Mar ha decidit posar una guardiola a les escoles del poble amb l’objectiu de recollir donacions que contribueixin al fons econòmic de la Targeta Moneder. Aquest projecte que desenvolupa la Regidoria de Serveis Socials amb la col·laboració de Càritas Vilassar de Mar ha estat el triat per les conselleres i consellers per a assolir un dels objectius que s’havien marcat aquest curs: ajudar a reduir les desigualtats al poble.

La tria es va dur a terme en l’última reunió del Consell, que va comptar amb la visita online de la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa, de la responsable de Càritas a Vilassar de Mar, Ana Moreu, i de María Jesús García, tècnica de la Creu Roja.

Dividits en tres grups de treball, cadascun amb una de les convidades de la sessió, els infants van parlar dels diferents projectes amb què podien col·laborar, van destacar-ne tres de principals i, després d’un intens debat, van optar per la Targeta Moneder, el programa municipal que contribueix a què les persones més vulnerables del nostre poble puguin comprar aliments.

El Consell va decidir, a més, les següents accions per a fomentar la seva recollida de fons per a aquest projecte:  

  • dissenyar la guardiola perquè plasmi que la recaptació és per aliments.
  • Portar la idea a diferents punts del poble.
  • Fer una festa d’inici o de final de campanya, com ja van fer amb la Onada Solidària, per recaptar diners.
  • Posar pancartes i cartells a llocs públics transitats per a explicar la campanya al poble.

El Consell d’Infants s’aboca ara al procés d’elecció de noves conselleres i nous consellers, que ja participaran de la propera trobada programada per al 15 d’abril. La campanya i les votacions es faran a les aules de 5è de les escoles de Vilassar de Mar abans de Setmana Santa.