El Consell Comarcal convoca 3 places per a la Policia Local de Vilassar de Mar

Tres policies locals més per a Vilassar de Mar. Aquesta és la notícia que hem destacat, des del nostre informatiu “Crònica” , de la plenària d’ahir del Consell Comarcal del Maresme. Aquest ens supramunicipal, i en col·laboració amb el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, fa una nova convocatòria per cobrir 11 places de policies locals a sis municipis de la nostra comarca. A banda dels tres agents a Vilassar de Mar també reforçaran plantilla Argentona, el Masnou, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt.

La plenària del Consell Comarcal va aprovar, ahir, de manera unànime, diferents convenis amb els respectius ajuntaments per establir les bases reguladores que regiran la selecció conjunta d’11 agents funcionaris de la policia local que desenvoluparan les seves funcions en 6 municipis del Maresme.

A més, els i les aspirants que superin les proves i no obtinguin plaça passaran a formar part d’una borsa de personal interí que gestionarà el Departament d’Interior per cobrir, durant un període de 2 anys, les vacants que puguin tenir 9 ajuntaments maresmencs.

Si tot va com ha d’anar, la setmana entrant el Consell Comarcal obrirà convocatòria i els i les persones seleccionades es podran incorporar, aquest octubre, a l’Escola de Policia de Catalunya. 2 de les persones que guanyin la plaça exerciran les seves funcions com a policies locals a Argentona, 2 seran destinats al Masnou, 1 a Premià de Dalt, 1 a Teià, 2 a Vilassar de Dalti 3 a Vilassar de Mar.

Aquesta col·laboració interadministrativa és pionera a Catalunya i té com a objectiu principal atendre les necessitats de seguretat dels municipis maresmencs; especialment aquells que necessiten més efectius en seguretat.

De fet, la manca d’efectius en els cossos de policia local és una qüestió preocupant per a molts ajuntaments del Maresme, que també es queixen de la manca de presència dels Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, la convocatòria unificada representa un pas important per garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans de la comarca, assegurant una presència policial adequada i cobrint les necessitats del territori.