El Banc dels Aliments està preparant el “Gran Recapte”

El Banc d’Aliments de Catalunya ja està dissenyant com serà el format del Gran Recapte d’aquest 2020 que se celebrarà entre els propers divendres 20 i dissabte 21 de novembre. Una edició que serà virtual, per les restriccions de la pandèmia, i en la qual només s’acceptaran diners.

Per tant, no veurem les tradicionals caixes d’aliments solidaris, plenes d’oli, llet, llegums o conserves, ni a les botigues ni a les grans superfícies que s’adhereixen a aquesta proposta solidària. Des del Banc d’Aliments alerten que el Gran Recapte 2020 serà més necessari que mai per les necessitats que passen moltes famílies com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

L’absència de les grans caixes d’aliments, per evitar el risc de contagi, diuen els seus responsables, serà la imatge que marcarà, sens dubte, el Gran Recapte 2020. En aquesta dotzena edició, ja, només s’acceptaran donacions de diners virtuals. Es poden començar a lliurar a partir del 16 de novembre.

Així doncs, per aquest Gran Recapte, es necessiten 9.000 voluntaris i voluntàries, una tercera part dels que hi havia l’any passat que es repartiran en botigues, mercats i supermercats adherits a la causa per informar els clients i les clientes com poden fer les donacions econòmiques. També els oferiran la possibilitat de comprar bons d’entre 3 i 50 euros.

El Gran Recapte dels Aliments, els dies centrals del qual seran els propers 20 i 21 de novembre, serà, segurament, més necessari que mai en un any de crisi econòmica derivada per la pandèmia. Els responsables de l’entitat remarquen que la demanda d’aliments s’ha incrementat, atenció, un 40% en relació a 2019. Ho resumeixen amb una sentència esfereïdora. La nova realitat és una nevera buida, alerten. L’any passat el Gran Recapte va superar les 4.000 tones de menjar recollides en, només, 48 hores.

En aquests moments, s’atenen, calculen, a unes 140.000 persones només a Barcelona i a unes 265.000 a tot Catalunya. Les donacions també es poden fer a través del web granrecapteonline.com. Com a novetats, estrenen un compte de Bizum. I és que dels lots de 12 kg per persones que feien abans, ara els donen de 7 per la gran demanada que té el Banc dels Aliments de Catalunya.

En properes edicions d’aquest informatiu, ampliarem la informació referent a Vilassar de Mar i a la comarca del maresme, tal i com venint fent cada any.