El 155, detonant del trencament del PSC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar

En el Ple Extraordinari i Urgent de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, celebrat aquest dimarts i en el qual es va aprovar la moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, la fins ara regidora socialista Olga Zuloaga abandonava el seu partit i provocava un trencament en el Grup Municipal Socialista de Vilassar de Mar. La intenció de Zuloaga és seguir com a regidora no adscrita.

Aquest dimecres, Olga Zuloaga ha raonat, davant els micròfons de Vilassar Ràdio, el perquè de la seva decisió. Ho ha defensat argumentant que feia temps que ho venia barrinant motivat, segons ha explicat, per la poca contundència del PSC a l’hora d’oposar-se a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Zuloaga argumenta que el Procés ha estat el detonant de la situació i no pas discrepàncies en la gestió del dia a dia.

La, a partir d’ara, regidora no adscrita explica que el seu compromís és acabar la legislatura. Amb tot, admet que la seva posició, en restar en solitari, no podrà ser tan forta.

La crisi al si de El Grup Municipal Socialista de Vilassar de Mar es va materialitzar aquest dimarts al vespre durant la celebració del Ple Extraordinari i Urgent tot i que ja s’havia fet evident fa unes setmanes quan Zuloaga, que s’havia presentat com a independent a les files socialistes, va escriure al seu Facebook personal un post molt crític amb el seu partit sobre com es posicionava en relació al Procés català.

Molt dura s’ha mostrat, també als nostres micròfons, la regidora socialista Alícia Rodríguez Luna amb la seva fins ara companya Olga Zuloaga. Considera que ens trobem davant d’un cas de transfuguisme en diferit, que la regidora no adscrita ja fa temps, diu, que ha utilitzat el trampolí que li ha brindat el PSC per treballar el seu propi perfil polític i argumenta que tot plegat ha estat premeditat i que ha usat el Procés com a excusa.

Haver apel·lat als sentiments per defensar la seva marxa del Grup Socialista de Vilassar de Mar és una actuació pensada, mesquina i oportunista.
Alícia Rodríguez Luna, PSC Vilassar de Mar

La portaveu socialista insisteix, també, que el seu partit demanarà a Zuloaga que torni l’acta de regidora fins el darrer minut per respecte als electors que la van votar.

Rodríguez Luna no creu que s’hagi obert cap mena de crisi en el si del Grup Municipal Socialista i més tenint en compte que Zuloaga era independent i no militant de la seva formació.

Si Olga Zuloaga no torna l’acta, el Grup Municipal del PSC a Vilassar de Mar es queda amb només una regidora, Alícia Rodríguez Luna.

Podeu escoltar les entrevistes senceres a Olga Zuloaga i Alícia R. Luna, realitzades al “Parlant de tot

Entrevista Olga Zuloaga.

Entrevista Alícia R. Luna.