Dos grups vilassarencs, Palmera i Angeladorrrm, estan classificats al Sona9

Els grups de música pop  vilassarencs Palmera, liderat per Pere Almera Petit i Angeladorrrm, liderat per Àngela Balcells, estan classificats al Sona9. Es tracta d’un percentatge molt alt, tenint en compte que s’han presentat 146 grups i s’han triat 18, procedents de Catalunya, Balears i València. Tots els grups hauran de realitzar un concert preliminar per poder accedir a la fase final del Sona9.

Tant en Pere com l’Àngela van participar a l’edició de 2019 de Sona 9  amb un altre grup musical del que ambdós formaven part, anomenat Grup de Reforç.

Els dotze classificats  per Catalunya, actuaran a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona els dies:

Carla Font (Pop · Lleida), Crisbru (Pop · Barcelona), Dan Peralbo (Pop-Rock · Barcelona), La Fera (Reggae-Ska · L’Hospitalet de Llobregat), Lal’Ba (Fusió · Olesa de Montserrat), Mama Dousha (Pop Urbà · Barcelona), Microhomes (Indie-Rock · Barcelona), Non Jambi ( Pop metafísic · Granollers), , Pommier (Pop electrònic · Barcelona) i Roko Banana (Rock progressiu · Banyoles).

Els artistes classificats del territori valencià actuaran a La Salà de València el dia 11 de juny. Han estat Ding Dong System (Electrònica / Hip-Hop · València), Jamaleònics (Fusió · Sagunt) i Marco Pompero (Indie Folk · Alcoi). I finalment la preliminar a les Balears es farà al Teatre Xesc Forteza de Palma el divendres 18 de juny amb Bisuri i Els Mossos (Soul’n’Rock · Manacor), Mar Grimalt (Cançó d’Autor · Felanitx) i Pa Moreno (Rock · Palma).

La 21a edició del Sona9 s’ha convertit en la segona amb una major participació de la història amb un total de 146 propostes presentades. Les comarques de Barcelona amb 76 candidats se situen al capdavant, seguides per les gironines amb 21 artistes. En aquesta edició cal destacar l’increment de grups i solistes de les Illes Balears i del territori valencià amb 15 i 14 propostes, respectivament. Les comarques de Lleida i Tarragona amb 10 cadascuna han completat la participació per àrees geogràfiques.A diferència de l’any passat, els concerts preliminars es podran celebrar enguany amb públic presencial, tot i que amb un aforament limitat, i a més es retransmetran en streaming a través de les webs d’Enderrock i Sona9. En aquests concerts de vints minuts de durada se seleccionaran les 5 propostes finalistes, quatre per part del jurat i una pel públic, que podrà participar a través del vot popular que es realitzarà online en cada concert.

Per accedir a la fase final, els 5 finalistes han de superar diverses proves com la gravació d’una cançó original a Bucbonera Studios amb la supervisió de la productora del Sona9, Joana Serrat, o un concert en directe transmès per iCat des de la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat. L’actuació tindrà l’assessorament d’un productor de directe i també s’emetrà en un programa especial a Televisió de Catalunya i pels diferents canals del Sona9.

Pere Almera Petit, integrant del grup Palmera,  és col·laborador de Vilassar Ràdio, on presenta cada dimecres de 22h a 23h “La taula del Fons”.  Àngela Balcells havia col·laborat a l’espai de la nostra emissora “Cara B”, presentat per Marc Hernández.

Angeladorrrm va actuar dilluns 7 de juny  a l’antiga Fàbrica Estrella Damm a les 20’40h. Palmera hi actuarà el dilluns 14 de juny a les 20’15h

Després de les eliminatòries, que se celebren fins al 15 de juny  se celebraran la semifinal i la final.