Diumenge actes de la Diada a Vilassar de Mar

Com sempre, i per evitar allò de la contra programació per si veïns i veïnes es volen desplaçar, dilluns, a la manifestació de Barcelona, Vilassar de Mar concentra els actes de la Diada Nacional de Catalunya el dia abans, el 10 de setembre que, enguany, cau en diumenge. Mentre es manté l’ofrena floral nocturna a la Senyera es manté, la novetat per aquest 2023 és l’exhibició de figures dels Falcons de Vilafranca. Ara repassarem fil per randa els actes previstos.

El tret de sortida a la programació de l’11 de setembre el donarà La Tropa Teatre aquest divendres, a partir de les 9 de la nit, amb la interpretació als Jardins de Can Bisa, per part de la companyia amateur del nostre poble, del Recital de la Diada. Títol? Cançons poetitzades volum 2.

El diumenge 10, l’escenari de la celebració es traslladarà de Can Bisa a la plaça de l’Ajuntament. Els actes començaran a les vuit del vespre amb la ballada de sardanes de la Cobla Sabadell i, cap a les deu de la nit, la commemoració de la Diada continuarà amb una de les novetats del programa, l’exhibició de figures dels Falcons de Vilafranca. Els Falcons són una manifestació de cultura tradicional i popular catalana que consisteix en la construcció i execució de figures humanes. En les seves actuacions, els falconers fan construccions acrobàtiques, que recorden els castells, però amb més varietat de formes i amb més varietat d’estils.

Seguidament, hi haurà el recital de poesia de La Tropa Teatre, l’actuació musical dels Sons de l’AVAL i l’ofrena floral d’entitats a la senyera amb la col·laboració dels Ssstrèpits de l’AVAL.

Ja a les dotze de la nit de diumenge, començarà l’ofrena floral de l’Ajuntament i de diferents entitats del nostre poble, seguida del parlament de l’alcaldessa Laura Martínez Portell. La jornada festiva es clourà, com marca la tradició, amb el Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya, que comptarà amb la participació de la Coral Englantina. Ja seran els primers minuts del dilluns 11 de setembre.