Des del 8 de desembre, exposició de pessebres i diorames a la Sala Carrau

Del Mont Urulú d’Austràlia a la conegudíssima Petra de Jordània. El Tresor, que és el nom que porta aquest temple, és l’escenari del gran pessebre monumental de Vilassar de Mar d’enguany.

Podem visitar els seus 10 m2 i els tres grans diorames que l’acompanyen des del divendres 8 de desembre quan l’Associació de Pessebristes de Vilassar de Mar alça el teló de la seva tradicional mostra que podem contemplar, a la Sala Maria Roser Carrau, fins després de festes.

N’hem parlat amb el tresorer d’aquesta entitat, que compleix 58 anys d’història, en Josep Rivas.

Moment de l’any en el qual l’Associació de Pessebristes de Vilassar de Mar estan com nens i nenes amb sabates noves. Il·lusió per ensenyar, a partir d’aquest divendres, la feina que porten fent des del mes de febrer.

L’any passat el van dedicar al Mont Urulú austral. Enguany viatjarem a Petra, Jordània. El repte, explica Rivas, ha estat fer la rèplica el més exacte possible i ha afegit que les persones que han visitat Petra la reconeixeran ràpidament.

Moltes hores de feina per aquest pessebre monumental. Lleuger i fàcil de transportar amb una superfície de 10 m2. Ha explicat que el material que utilitzen pesa poc, utilitzen porexpan. Han treballat moltes hores: sis persones que han treballat uns tres dies a la setmana.

Acompanyaran en tresor jordà tres diorames. L’Associació de Pessebristes aposta, per aquest 2023, per tres de bones dimensions abans del model fet servir fins ara que era de molts i petits.  

Al marge de la gran exposició a la Sala Carrau, un dels clàssics d’aquestes dates, arrencarà, aviat, la tradicional Ruta de Pessebres. Més curta perquè, com explica Rivas, a Vilassar de Mar han perdut alguns establiments que hi participaven sempre, però que ja na no existeixen. El parany de 2023? Els oficis, alguns dels quals han desaparegut.

Ha explicat que a la mostra de pesebres han incorporat un pessebre realitzat conjuntament amb l’Aula de Pintura del Centre Cívic del Passeig. 

A marge, l’agenda de l’Associació de Pessebristes de Vilassar de Mar ja no té espais en blanc. El divendres 22 de desembre, a les portes de Nadal, una renovada i espectacular Nit del Pessebre. Estan ja fent assatjos. Hi haurà, entre altres activitats, una lectura dramatitzada, cantada de nadales…    

Gran expectació. Rivas ja té tots els matins, quan l’exposició és tancada al públic en general, ocupats, ja que obriran la mostra per a les escoles,

Rivas, tresorer d’aquesta entitat que celebra els seus primers 58 anys de vida, hereus dels Amics de Vilassar, vol agrair la feina feta pel nucli dur de l’entitat

L’exposició de pessebres i diorames és gratuïta. La pots veure, fins al 7 de gener, a la Sala Carrau. L’horari, feiners en horari de tarda, a partir de dos quarts de set del vespre, i els festius matí i tarda. El dia de Nadal, tancat.