Del 9 al 16 d’abril, actes de Setmana Santa

Amb la benedicció de rams a la plaça de l’Església i la celebració de l’eucaristia van encetar-se ahir diumenge els actes que la Parròquia de Sant Joan ha organitzat per a celebrar la Setmana Santa.

Dimecres 12 d’abril hi haurà una nova sessió del cicle de Cinema Espiritual al Centre Parroquial, amb la projecció, a les 21:15 hores, per iniciativa del Grup Bíblic, de la pel•lícula “Qui a envie d’être aimé? / Qui vol ser estimat?”. Es tracta d’un film francès, de 2010, que es projectarà en versió original subtitulada al català, realitzat per Anne Giafferi, basat en la novel·la “Catholique Anonyme” de Thierry Bizot i interpretat per Eric Caravaca, Arly Jover, Valérie Bonneton, Jean-Luc Bideau i Benjamin Biolay.

L’endemà, dijous Sant,a les 20h l’església hi haurà la celebració de la Cena del Senyor i a les 23h Hora Santa davant del Santíssim Sagrament.

Divendres Sant, hi haurà res de laudes al temple Parroquial a 2/4 de 8 del matí. A les 8 del matí s’iniciarà el Via Crucis, que serà retransmès per Vilassar Ràdio. Sortirà de la plaça de l’Església i el recorregut serà el següent: Sant Joan, Montevideo, Santa Rosa, Santa Maria, Sant Artur, Alsina, Jardins del Casal de Curació, Maria Vidal, Sant Genís, carretera de Cabrils, Montserrat, Santa Isabel i plaça de l’Església.

Més tard, a 2/4 de 9 del vespre, de la mà del Patronat Parroquial i la parròquia de Sant Joan, l’altar de l’església acollirà “Crist ha mort per nosaltres” la representació escènica de la vida, passió, mort i resurrecció de Jesús, que l’any vinent complirà 25 anys de representacions continuades. Una quarantena de persones, , entre actors, lectors i tècnics, faran possible, sota la direcció de Kim Cabot, les 31 escenes plàstiques que conformen la representació. Enguany la Passió de Vilassar de Mar s’ha integrat a la Federació Catalana de Passions, passant a formar part d’aquest col·lectiu que vetlla pel manteniment i la promoció d’aquest patrimoni cultural i espiritual de Catalunya.


Dissabte Sant, a les 22h , a l’església, solemne vetlla Pasqual i eucaristia de pasqua i en acabar a la plaça de l’Església hi haurà mona per als assistents.

Diumenge de Pasqua hi haurà a l’església missa solemne del dia de pasqua a 2/4 de 12 del migdia.