Del 28 de juny al 27 de juliol, exposició “El llibre dels infants i el poble”

Del 28 de juny al 27 de juliol, la Biblioteca Ernest Lluch acull l’exposició “El llibre dels infants i el poble: un projecte col·laboratiu de llars d’infant, escoles i instituts de Vilassar de Mar”.Les escoles i instituts i diverses llars d’infants de Vilassar de Mar han estat treballant durant aquest curs passat de manera coordinada en un projecte que els ha fet una especial il·lusió: l’elaboració d‘un llibre gegant que recull les aportacions d’ infants i joves del poble des dels 0 fins als 18 anys sobre la seva relació amb la nostra vila.

Cada centre ho ha treballat a la seva manera amb un objectiu que, més enllà del coneixement de l’entorn i de la implicació identitària amb el poble, ha permès teixir una xarxa de complicitats entre les diverses comunitats educatives. La varietat de centres que hi ha participat, públics i privats, grans i petits, llars d’infants, centres de Primària i instituts de Secundària ha donat gran riquesa a la feina feta. Des de Vila Educadora han explicat que estan orgullosos del resultat i han afegit que entenen que l’educació dels infants es realitza molt millor en un marc en què els centres educatius, des de la seva diversitat, són capaços de col·laborar en projectes comuns que estimulen l’autèntic sentit d’una vila educadora.

Hi participen l’Escola Bressol Municipal La Bressoleta, Llar El Peixet, Llar El Petit somni, Escola els Alocs, Escola del Mar, Escola Pérez Sala, Escola la Presentació, Escola Vaixell Burriac, Institut Pere Ribot, Institut Vilatzara.