Del 22 al 25 de juny Vilassar de Mar es vesteix de Festa Major

Del 22 al 25 de juny Vilassar de Mar celebra la Festa Major de Sant Joan. Enguany l’ase Innocenci, que compleix 10 anys, protagonitza el cartell d’una festa plena d’activitats per viure al carrer, que es clourà amb el tradicional castell de focs d’artifici a la platja de Palomares.

Entre les novetats de la programació destaca la cercavila del 23 de juny a la tarda, en què les figures festives protagonistes seran els ases per commemorar el 10è aniversari de l’ase Innocenci. També cal destacar, el 24 de juny, la Diada castellera que enguany comptarà amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els de la Vila de Gràcia amb l’objectiu d’enlairar castells de categoria superior i convertir Vilassar de Mar en plaça de nou. Una altra de les novetats serà la revetlla de Sant Joan, amenitzada per l’actuació d’Hotel Cochambre i l’espectacle Cucaracha Tour, a la pista de l’escola Pérez Sala.

El pregó arribarà el divendres 22 de juny de la mà d’en Peyu, monologuista de la ràdio i l’escena catalana, que el 25 de juny també actuarà a la sala Roser Carrau amb el monòleg teatralitzat Jo tinc un amic que… Una altra peça teatral de Festa Major serà la interpretada per La Tropa Teatre De què parlàvem?, a l’Ateneu.

En l’apartat musical també hi haurà ball amb l’Orquestra ABS, i la Principal de la Bisbal tornarà un any més a fer acte de presència amb el concert i el ball de Sant Joan. Per al jovent, entre d’altres actes, hi haurà dos dies de Festa’l Burro a l’Escola del Mar: el primer dia, amb concert de grups locals i Txarango, i el segon, amb activitats esportives amenitzades a ritme de hip-hop d’Invictus i del grup del taller de Can Jorba.

El mar i el passat mariner de la vila tindran com a referents la fira de mar i entitats nàutiques, que torna al carrer Sant Pau, i la possibilitat d’assistir a una subhasta de peix o gaudir amb la presència del Sant Ramon. Actes tradicionals, amb la participació de les entitats, com les sardanes, els gegants, el correfoc, la concentració per anar a buscar la Flama del Canigó, els actes de carrer, els esportius, les havaneres, animacions infantils (com la celebració del 30è aniversari de la Bressoleta), i les exposicions tampoc hi faltaran.

 

Leave a Reply