Del 18 de maig al 16 de juny, Festival Revela’t a Vilassar de Dalt

L’any 2013 va començar com una reunió d’amics, una trobada a Vilassar de Dalt dels amants de la fotografia analògica. Avui, el “Revela’t” és considerat com el primer festival del món en aquesta categoria.La segona edició, ara fa 10 anys, ja va reunir una gran quantitat de fotògrafs que disparen en analògic. El “Revela’t” 2024 de Vilassar de Dalt gaudeix de més bona salut que mai. Un munt de propostes que s’ha anunciat de cara al cap de setmana estrella, el del 24 a 26 de maig. N’hem parlat amb el director del festival, en Pep Mingué.

Ens ha explicat que es tracta del certamen més important del món a nivell analògic. Ha subratllat que darrere d’aquest festival, han anat sortint més certàmens,  tots inspirats en el “Revela’t”, dels quals són el pal de paller

Ha arrufat el nas quan li hem preguntat pel romanticisme al voltant de les càmeres analògiques. Res de res. Ha subratllat que des del “Revela’t” intenten allunyar-se de tot el que es diu “romanticisme “ i “melancolia” ja que la fotografia analògica és plenament vigent i ha recalcat que hi ha gent que continua treballant amb la fotografia analògica en projectes  de llarg recorregut. Ha augurat que la fotografia analògica durarà molts anys més ja que hi ha molta gent jove que veu en la fotografia analògica una manera diferent de fer les coses.

En qualsevol cas, el “Revela’t” gaudeix de molt bona salut. Per aquest 2024 fan activitats del 18 de maig al 16 de juny. Cada any fan un cap de setmana fort. Aquest any és el del 24 al 26 de maig i ha recordat que del 20 al 26 de maig hi haurà activitats cada dia.

Com ja és tradició a Vilassar de Dalt, i en cada edició, es fa un homenatge a alguna persona que s’hagi distingit en aquest camp. Per enguany, paraules majors. L’alacantina Cristina de Middel responsable, des de 2022, de la totpoderosa agència Magnum, Premi Nacional de Fotografia l’any 2017. Estarà present en el certamen. 

Hi haurà una exposició antològica i una exposició d’artistes internacionals.  Un total de 638 propostes de 56 països diferents, de fotògrafs de llocs tan exòtics com l’Iran, l’Índia, Corea del Sud, Austràlia o Sud-àfrica.

Un dels eixos del “Revela’t” d’aquest 2024 és l’Identity. Proposta complex i polièdric, emfatitzant en la importància de la convergència de múltiples prismes per deixar enrere les limitacions imposades pels rols i prejudicis del passat.S’ha buscat que “Identity” intenti reflectir identitats de tot tipus: religiosa, de gènere, identitat de moltes classes…. 

En definitiva, una muntanya de propostes per a un Vilassar de Dalt que farà goig els dies del Festival, adreçades a tots els públics i la possibilitat de triar i remenar en dos mercats del ram.

Entre altres activitats, hi haurà un mercat de fotollibres i una gimcana familiar.

Ha recordat que la màquina mítica per disparar analògicament és la “Leika”

Doncs, ja ho saps, ves agendant el teu calendari amb el Festival Internacional de Fotografia Analògica més important del món. Més informació en aquest enllaç.