Del 18 al 20 de novembre, Festa Major de tardor que commemora la independència municipal del nostre poble

 

Vilassar de Mar Som de mar i ho reafirmem, un cop més, batejant així la nostra Festa Major de tardor, que commemora la independència municipal del nostre poble el 1784. La celebrarem els propers 18, 19 i 20 de novembre amb actuacions musicals, diversos tallers i un dinar popular per honrar, amb tota la ciutadania, la data en què Vilassar de Mar va néixer com a nou municipi.

El govern fa realitat així la proposta que va portar al ple del 18 de juny de 2021 -i que hi va ser aprovada- per vincular el segon festiu local de cada any amb la setmana de l’aniversari de la independència de Vilassar de Mar (18 de novembre enguany) i no amb la segona Pasqua, com s’havia fet fins ara. 

Com ja succeeix en la Festa Major de l’estiu, l’Ajuntament ha buscat la col·laboració de les entitats del poble i de la comunitat educativa per donar forma a aquesta nova festa, que vol posar l’accent en l’aspecte cultural i històric del què es commemora.

Així, Som de mar començarà el divendres 18, a les 18 h, a la Biblioteca Municipal, amb la presentació de la festa i la inauguració de l’exposició Maria Ferrés i Puig, 150 anys. A les 18.30 h, també a la Biblioteca, el Correllengua llegirà el seu tradicional manifest, abans que l’historiador i director de l’editorial TresiQuatre Jan Brugueras hi condueixi la xerrada Joan Fuster: els Països Catalans i la qüestió nacional.

Última hora: Degut a la previsió de pluja per aquest divendres a la tarda, l’escenificació de la peça “Vilassar de Mar, ja som independents!”, dirigida per La Tropa Teatre, es farà diumenge 20 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Picasso. 

El dissabte 19, la festa major de tardor obrirà la porta a la cultura popular, amb el menjar i la música com a grans protagonistes. A les 14 h, a la plaça Tarradellas, es farà un dinar popular amb paella de verdures i bolets, que anirà acompanyat, a més de pa, vi, aigua i postres, de l’actuació musical de Marcel Marimon com a part del Correllengua. El seu preu serà de 10 euros. Al vespre, a partir de les 20.30 h, la música la posaran Angeladormmm, el grup de versions Covers Band, Mushkaa, Jovedry, Akilon i el DJ Uri Orante.

Entre el dinar i la vesprada musical, les vilassarenques i els vilassarencs no tindran temps d’avorrir-se. La jornada començarà amb la cercavila dels Ssstrèpits de l’AVAL, continuarà amb la fira d’entitats a la plaça Tarradellas i es prolongarà amb diversos tallers (de gegants i timbals, de fanalets per al 25N i de màgia infantil, entre altres) i diverses exhibicions (de gimnàstica, taekwondo, capoeira, etc.). A més, el Consell d’Infants participarà de la jornada amb una gimcana pels drets dels infants a la mateixa plaça, on, hores més tard, la Coral Englantina farà un assaig obert. A les 18.30 h, la màgia la posarà Màgic Grup Maresme amb una actuació per a petits i grans.

Som de mar es tancarà el diumenge 20 al migdia amb la donació de diversos veïns del poble al Museu Monjo d’Estudi de la Porta Angèlica, una obra d’Enric Monjo, l’escultor que dona nom al museu vilassarenc. A més, la professora d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i especialista en escultura, Cristina Rodríguez-Samaniego, conduirà una visita guiada pel museu. L’ escenificació de la peça “Vilassar de Mar, ja som independents!”, dirigida per La Tropa Teatre, es farà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Picasso.