Del 17 de novembre al 3 de desembre, Plataforma Zero

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitza l’esdeveniment més artístic de l’any: la Plataforma Zero 2017. Es tracta de les renovades Jornades Zero, que canvien de nom per projectar els i les joves artistes de la nostra localitat. La programació del certamen s’ha repartit en tres caps de setmana del 17 de novembre al 3 de desembre: dansa, fotografia, música en directe, teatre al carrer, mercat artesanal, Street Art, batalla de “gallos” i moltes activitats més s’hi donaran cabuda en una edició centrada en l’art i les arts escèniques, amb l’objectiu que siguin un primer contacte, una plataforma, per poder saltar al món professional.

 

Aquest divendres 17 de novembre es donarà el tret de sortida amb l’exposició de fotografia de Laia Badenas i Mireia Muñoz i la música de la Tribukada i el Dj Roger Freedom a can Jorba. Per dissabte, el teatre surt al carrer amb els actors Martí Atance i Andreu Lahoz interpretant Les 4 estacions de Viscaldi en diferents espais a l’aire lliure, i el dia acabarà amb el concert del grup Mashroom. Per diumenge hi ha un mercat artesanal i una tarda de música amb els i les artistes Elisenda Julià, Toni Mora, Irene Ferioli, Marina Tomàs i Joina Canyet.

 

La programació seguirà el 25 i 26 de novembre amb més actes. El dia 25 amb activitats englobades dins la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere i la implicació del jovent amb una exposició de fotografies i un espai de debat, i el 26, al matí, amb un vermut musical i la creació d’un mural a la façana de darrere de can Jorba i a la tarda, amb un torneig de batalles de rap

 

.
Plataforma Zero es tancarà el cap de setmana del 2 i 3 de desembre amb una vetllada de dansa i música amb els i les artistes Anna Casanova, Laia Vancells, Gim Fabré, Bernat Casares i el grup Gamamasca. La cloenda, el dia 3, inclourà els concerts de Clara Lombao, Miguel Moya i la coral Sons i Trons.

 

PROGRAMACIÓ PLATAFORMA ZERO

 

Divendres 17 de novembre
20 h Inauguració, conduïda per Adrián Pulpillo a can Jorba. Inclourà:
– Benvinguda de la regidora de Joventut, Montse Gual, al públic assistent.
– Estrena de l’exposició de fotografia de Laia Badenas i Mireia Múñoz.
– Exhibició musical a càrrec de la Tribukada.
– Food Truck amb menjar i refrigeri per a tothom.
– Música del DJ Roger Freedom.

 

Dissabte 18 de novembre
D’11 a 14 h Teatre al carrer: Les 4 estacions de Viscaldi, amb els actors Martí Atance i Andreu Lahoz. “La incapacitat de poder fer però l’ànsia de poder consumir amb la facilitat de poder jutjar tot el que ens rodeja. El còctel improvisat més demencial en el que (potser) us hi veureu emmirallats mentre gaudiu per diferents espais del teatre de carrer de Vilassar de Mar. No busquis racionalitat, gaudeix, viu!”. Diferents escenaris:
11 h Carrer Sant Joan amb carrer Sant Josep
11.45 h Plaça Jeroni Gelpí
12.30 h Plaça de l’Ajuntament
13.15 h Narcís Monturiol amb av. Montevideo
21 h Concert del grup Mashroom a l’Ateneu Vilassanès.
Diumenge 19 de novembre
D’11 a 14 h Mercat artesanal. Mercat d’artesania creada per joves d’arreu del Maresme per mostrar les creacions fetes amb les seves pròpies mans. Plaça de l’Ajuntament
De 19 a 21 h Tarda de música per gaudir de diferents registres musicals a l’Ateneu Vilassanès:
 19 h Elisenda Julià i Toni Mora. La parella de músics emergents presenta un repertori fonamentalment jazzístic passant també per la cançó popular, en format de concert íntim, només amb un piano i una veu.
 19.40 h Irene Ferioli. Amb un repertori dolç i uns arranjaments a dues veus, la cantant de Cardedeu ofereix un petit tast molt variat de cançons acompanyada del vilassarenc Ignasi Caballé.
 20.10 h Marina Tomàs. La jove cantant barcelonina torna a Vilassar de Mar per fer una petita mostra del seu nou projecte, acompanyada només per un pedal de loops, una guitarra i la seva veu.
 20.40 h Joina. Des de l’Empordà, la cantant i pianista Joina Canyet presenta per primera vegada les seves cançons acompanyada de músics de Vilassar de Mar. Hip-hop feminista per tancar la vesprada.
Dissabte 25 de novembre
D’11 a 13 h Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere. Exposició de fotografies de l’Efecte Jove 2017 fetes per l’alumnat de batxillerat que van formar part del grup Allibera’t dels instituts Pere Ribot i Vilatzara. Sala d’actes de la Biblioteca Municipal E. Lluch.
El grup feminista Histèrika Lilith dinamitzarà un espai de debat. Sala d’actes de la Biblioteca Municipal E. Lluch.

 

Diumenge 26 de novembre
De 12 a 15 h Vermut musical i Street Art a can Jorba: creació d’un mural a la façana de darrere de can Jorba fet per Joaquin Benavista, acompanyat del DJ Sunz i Polokh Selekta, a i a continuació, DJ Roger Freedom. Hi haurà un petit refrigeri per a tothom.
De 17 a 20 h Torneig de batalles de rap a can Jorba. Premi en metàl•lic. Inscripció a l’esdeveniment fins al 22 de novembre a través del facebook Sij Can Jorba.

 

Dissabte 2 de desembre
De 20 a 21.30 h Vetllada de dansa a la sala cultural M. Roser Carrau:
 20 h Anna Casanova, exhibició de dansa d’arrel.
 20.30 h Laia Vancells, Guim Fabré i Bernat Casares, fusió de dansa i música en directe. A partir de la improvisació es combinen dansa, circ i música
 21 h Gamamasca: 4 joves del Maresme, Girona i Xile: Gaia Magrané, Maragda Induráin, Camilo Pinto i Salvador Induráin

 

Diumenge 3 de desembre
19 h Acte de cloenda Plataforma Zero 2017, amb la conducció d’Adrián Pulpillo. Concerts de cloenda a càrrec de Clara Lombao, Miquel Moya i la Coral Sons i Trons. Final amb petit refrigeri. Sala cultural M. Roser Carrau