Dades actualitzades sobre coronavirus corresponents a la Regió Sanitària de Barcelona i a l’ Hospital de Mataró 17-04-2020

El nou mètode de recompte del Departament de Salut de la Generalitat incorpora les dades de les funeràries, que fins ara no tenia. Fins el passat 14 d’abril, el Departament de Salut donava únicament el nombre de defuncions als hospitals, que actualment són 3.855. Ara, el recompte inclou també les defuncions en residències, centres sanitaris i domicilis.La Generalitat continuarà enviant al Ministeri de Sanitat és la de persones mortes als hospitals, perquè és com s’actualitza el registre a l’Estat i a la majoria de països europeus. Amb el nou mètode de recompte que ha entrat en funcionament, el Departament de la Generalitat ha desglossat les xifres per regions sanitàries.

A la regió sanitària de Barcelona, de la qual forma part d’Àrea Bàsica de Salut de Vilassar de Mar- Cabrera de Mar, hi ha 28.964 positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 59.195 casos possibles d’infecció de coronavirus a tot Catalunya. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós un total de 4.056 persones a tot Catalunya, de les quals 3.332 a la Regió Sanitària de Barcelona.

Tal i com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 7.576 persones a tot Catalunya fins a dia d’avui. D’aquests, 2.015 han mort a una residència, a tot el Principat, 84 a un centre sociosanitari i 478 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació. De les 2.015 persones que han mort a residències amb positiu de la Covid 19 o sospitosos a tot Catalunya, 1.621 han mort a la Regió Sanitària de Barcelona.

Per altra banda, des de l’Hospital de Mataró informen aquest divendres 16 d’abril que les persones que tenen ingressades  per coronavirus són  136 (5 menys que ahir dijous)  , de les quals  14 (igual que ahir dijous) es troben a la Unitat de Cures Intensives.Les persones que han mort a aquest hospital pel COVID 19 són fins ara 86 (2 més que dijous).Hi ha  professionals del Consorci Sanitari del Maresme en situació d’aillament  són 179 (4 més que dijous). Pel que fa als pacients afectats pel COVID 19 que han estat donats d’alta des de l’inici de la pandèmia  en aquest hospita, han estat 234 (7 més que ahir dijous)