La Diputació distribueix una nova partida de material sanitari entre els ens locals de la província de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha rebut una nova partida del material sanitari comprat a la Xina, que està repartint als ajuntaments dels municipis de la província de Barcelona des d’ahir dijous fins avui divendres 17 d’abril, entre els quals es troba el consistori de Vilassar de Mar. En aquesta remesa han arribat: 42.500 mascaretes FFP2-KN95 (China standard GB2626-2006), 1.000 ulleres de protecció, 10.000 granotes, 200.000 guants de nitril, 50.000 gorres d’un sol ús, 9.000 bates d’un sol ús i 100.000 peücs d’un sol ús.

Aquest material sanitari, que es complementa amb compres que s’han fet a proveïdors nacionals com ara gel hidroalcohòlic, entre d’altres, s’ofereix a ajuntaments i consells comarcals per a què el distribueixin entre el personal dels serveis essencials com són: policia local, serveis d’atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil; per a què puguin continuar prestant la seva activitat ordinària amb la màxima normalitat possible.

Tan mateix, s’està fent arribar a personal dels serveis bàsics que presta la corporació, sobretot al Centre Residencial RESPIR per a estades temporals de gent gran, així com a d’altres departaments.
La Diputació de Barcelona ha rebut peticions de gairebé tots els ajuntaments de la província per obtenir material sanitari. L’objectiu de la corporació és fer arribar material a tothom qui l’hagi sol·licitat a mesura que aquest vagi arribant.

Aquesta nova remesa de material complementa les dues rebudes en les anteriors setmanes de kits de detecció ràpida de la COVID-19 i de material sanitari distribuïdes també als ens locals de la demarcació per a la gestió i prevenció de riscos en els col·lectius de treballadors municipals dels serveis essencials.