‘Crònica’ Edició migdia 28.10.2020

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha desmentit aquest dimecres al matí haver estat detingut, com enunciaven alguns mitjans, en el marc de la nova operació policial contra el procés, pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017, practicada aquest dimecres. Mir ho atribuïa  a unes investigacions en el marc d’una operació d’àmbit urbanístic relacionada amb Vila Bugati, per les relacions empresarials que mantenen amb un dels detinguts,  en Xavier Vendrell

Aquest dijous arriba a Vilassar de Mar la Reparatruck. Es tracta d’una furgoneta que dóna assessorament tècnic i gratuït per fomentar la reparació i durabilitat de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. T’ensenyaran a reparar-los i a allargar-ne la seva vida útil. S’instal·larà de 10 del matí a la una de la tarda a la plaça Ventura Gasol; és a dir, davant de l’Aula de Música. Coneixerem en què consisteix aquest servei tot seguit.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha anul·lat  la Rua de Carnaval de l’any vinent davant l’actual situació de pandèmia i per respectar les mesures sanitàries adoptades per frenar el contagi de la covid-19. La Rua de Vilassar de Mar, que en els darrers anys ha guanyat gran protagonisme, de fet aquest 2020 va superar el miler de persones, s’havia convertit en una de les més participatives de tot el Baix Maresme.

Frenar el canvi climàtic, estalviar aigua o protegir el medi ambient són algunes de les principals conseqüències que comporta una bona gestió del reciclatge. Els carrers de Vilassar de Mar s’han omplert de banderoles, pancartes i cartells que pretenen sensibilitzar per fer més eficient la recollida selectiva dels residus del nostre municipi.

Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza una campanya de recollida de donacions de sang diumenge 1 de novembre des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda a l’Àula de Música, al carrer Narcís Monturiol, 23. Per participar-hi, cal reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ja ha rebut els treballs per a la IX Beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local de Vilassar de Mar. Sabrem el guanyador com a molt tard el 30 de novembre

Dimarts al vespre es feia efectiva la dimissió del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i de la seva Junta després de set anys al capdavant del club blaugrana. Des dels serveis informatius de Vilassar Ràdio hem volgut saber quina és l’opinió, el sentiment, de la culerada vilassarenca davant de la dimissió.

Pel que fa a la informació de la nostra comarca, i entre altres informacions, recordarem que El Departament d’Agricultura destinarà 4 milions d’euros a comprar productes periples a productors afectats pels tancaments de bars i restaurants i es destinaran al Banc dels Aliments