Conferències, monogràfics i sortides de l’Aula per als propers mesos

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja ha preparat un munt d’activitats per al segon trimestre de la temporada 2019-2020. Conferències, sortides i un monogràfic que anirà consagrat a la història del cinema. Les repassarem tot seguit.

Conferències

  • La primera, que se celebrarà el 8 de gener, és dedicada a la òpera Aida, del compositor italià Giuseppe Verdi. La impartirà el musicòleg, crític i membre de la direcció del Gran Teatre del Liceu, Pol Avinyó.
  • Serà el 14 de gener, quan l’òpera deixarà pas a la pintura. Joan Brossa i Joan Miró: qui és el poeta i qui l’artista és el títol de la xerrada que impartirà Vicenç Altaió i Morral. És poeta, assagista, crític d’art i articulista.
  • La història i la política és l’eix de la tercera conferència. 40 anys de la Constitució del 78 i el debat de la seva reforma. Tema sempre interessant i de recurrència constant. Impartirà la xerrada Albert Sáez, director adjunt d El Periódico de Catalunya.
  • L’11 de febrer, Ignasi Terrades, llicenciat en Filosofia, ens capbussarà en el món de l’antropologia amb la conferència que porta per títol La justícia en els pobles primitius.
  • Serà el 25 de febrer quan el Doctor Manuel Puig ens expliqui com funciona el campus de Can Ruti: una oportunitat per a la ciència mèdica.
  • El Brèxit i la sortida del Regne Unit de la Unió Europea és el tema estrella de la conferència del 10 de març. La impartirà Carlos Eguiguren que és economista.
  • Finalment, la darrera xerrada de l’Aula per al segon trimestre la pronunciarà la poeta i rapsoda Anna Maluquer que s’endinsa en la figura de Verdaguer.

Totes les conferències se celebren a les sis de la tarda a la Sala Carrau.

Monogràfic

Però l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, aquest espai de formació continuada per a un públic adult, no només es queda en les conferències. Tal i com ja van fer en el primer trimestre, aquest gener la doctora en Comunicació per la UPF, Marga Carnicé, dedicarà quatre sessions a la Història del Cinema. Serà els divendres 10, 17, 24 i 31 de gener. A la Sala Carrau a partir de les sis de la tarda. Per aquelles interessats, cal saber que el cost del monogràfic costa 20 euros per als no socis i 15 per als socis.

Sortides

Finalment, el 31 de març, l’Aula de Vilassar de Mar prepara una excussió al municipi de Folgueroles. La sortida és a dos quarts de 10 del matí al camp de futbol Xevi Ramon de Vilassar de Mar. Visita guiada al poble i a la Casa Museu Verdaguer. Amb dinar inclòs. Els socis de l’entitat pagaran 30 euros per l’excursió i 35 per als no socis.