Concentració de suport als consellers empresonats, avui a les 19:00 h

Avui divendres 3 de novembre, a les 19 de la tarda, i davant de la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Crida per la Democràcia ha convocat a una concentració davant del consistori.

La convocatòria ve motivada per l’empresonament de vuit consellers de la Generalitat que van entrar en presó incondicional sense fiança i que, hores d’ara, són als centres penitenciaris madrilenys de Estremera (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn i Carles Mundó) i Alcalà Meco (Dolors Bassa, Meritxell Borràs).

De tota manera, hi havia qui no podia esperar. Aquest dijous, i davant de la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es va produir una concentració espontània d’unes 250 persones.  Tot i que la convocatòria de Crida per la Democràcia demanava que la gent s’aplegués davant de les capitals de comarca, els vilassarencs i vilassarenques que no es van poder desplaçar a Mataró es van reunir al municipi. Els Segadors i crits de llibertat i de visques a la República van ser el comiat de la primera de les dues mobilitzacions d’aquest dijous a Vilassar de Mar.

La segona va ser el tall de la Nacional II, sobre les 10 de la nit, i davant  del pas de vianants de l’estació de Renfe de Vilassar de Mar. Les prop de 200 persones que es van reunir, cridades a travès de les xarxes socials, van fer sonar les cassoles i van mantenir la via tallada durant uns 10 minuts. El dia havia començat amb una altra concentració, a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament i que va aplegar unes seixanta persones i que es va celebrar abans de la notícia de l’empresonament de mig Govern de la Generalitat.

Les mobilitzacions continuen. Per al diumenge 12 de novembre està prevista una gran manifestació, a Barcelona, a les 12 del migdia. Convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.