Comunicat de Ciutadans sobre la gimcana sobre sexualitat del 22 de juliol

Ciutadans ens ha enviat un comunicat de premsa sobre la gimcana sobre sexualitat celebrada el passat 22 de juliol.

El comunicat s’inicia explicant que s’ha generat una “greu situació” que ha tingut  conseqüències “en els nens i nenes participants, en les seves famílies”  i afegeix que això ha suposat una repercussió mediàtica negativa per al nostre poble.

Ciutadans subratlla que quan es parla de nenes i nens a partir de 12 anys i contingut sexual es genera “una especial i delicada situació en la qual no pot haver-hi improvisacions” i afegeix que “qualsevol activitat, formació o informació ha d’estar mesurada i controlada, ha de respondre a exigents criteris pedagògics coneguts pels pares abans de començar l’activitat. El contrari seria, és una barbaritat”

Consideren que “l’alarma social està completament justificada i la intervenció d’organismes que han de vetllar ara i en el futur per la protecció d’aquestes nenes i nens no sols és convenient, també és necessària i és un procés que ha de continuar”.

Recalquen que “ també és necessari i obligat que el govern de Vilassar de Mar doni explicacions a tot el poble i davant el ple d’aquest Ajuntament, al més aviat possible, sobre la supervisió i control de l’activitat, la seva adequació i els objectius d’aquesta, així com de la informació que va brindar als pares dels participants, assumint responsabilitats i proposant procediments que impedeixin que una situació com l’ocorreguda pugui repetir-se”.

Ciutadans conclou el seu comunicat explicant que han demanat al govern mitjançant instància registrada “que es convoqui una Comissió Informativa Extraordinària amb un únic punt d’ordre del dia consistent en l’explicació, justificació i informació sobre la gimcana organitzada per a nenes i nens a partir de 12 anys per la Regidoria de Joventut”.

Juan Díaz ha manifestat a l’espai “Crònica” que la gimcana no va tenir “els controls, supervisions, necessaris per a garantir que aquesta activitat estigués dins del que és raonable i sensat” .

Llegiu aquí el comunicat