Els Reis a la haimaEl 5 de gener els carrers de Vilassar de Mar tornen a omplir-se d’il•lusió i bons desitjos amb l’arribada dels Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar tornen puntuals a la seva cita amb els infants amb carrosses plenes de regals, i també carbó per als que no s’han portat tan bé.
L’acurat guarniment de les carrosses, la música, els llums, la tradicional pluja de caramels i el contacte directe amb els Reis, els patges i el Carter Reial són els ingredients de la Cavalcada vilassarenca. El recorregut començarà al polígon industrial a 2/4 de sis de la tarda i continuarà per diferents carrers fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament.


Com és tradició, s’aturarà al Casal de Curació i a la Casa Pairal per portar regals i saludar els avis i àvies residents. Aproximadament a tres quarts de vuit del vespre la comitiva arribarà a l’Església parroquial, escenari que s’omple de gom a gom, i en el qual els Reis faran l’adoració al nen Jesús. Des d’allà, a peu, els tres Reis es dirigiran a l’Ajuntament, i des del balcó de la casa gran, acompanyats per les autoritats municipals, dirigiran unes paraules als assistents. Els infants que ho vulguin els podran lliurar les seves cartes i saludar-los a la haima que estarà instal•lada a la plaça de l’Ajuntament.
Enguany com a novetat, si el temps ho permet, a la plaça de l’Ajuntament es projectaran diverses parts de la Cavalcada, amb imatges en directe i d’altres en diferit, amb l’objectiu d’amenitzar l’espera del públic. Les imatges es complementaran amb la retransmissió en directe de la Cavalcada que farà Vilassar Ràdio, l’emissora municipal de Vilassar de Mar. La retransmissió compta amb la col•laboració desinteressada de Catvilassar, iCatMedia, Vilassar TV, Vilassar Ràdio i Sintelec, proveïdor de la xarxa WiMAX a Vilassar de Mar. Des del punt de vista tecnològic tota la retransmissió serà possible gràcies a la infraestructura de xarxa WiMAX instal•lada al municipi, que també serveix per donar accés WiMAX residencial.

Leave a Reply