Carnaval a les escoles i instituts de Vilassar de Mar

Els alumnes dels dos centres de l’escola bressol municipal s’han vestit de verdures i han fet una cercavila que ha començat a 2/4 d’11 del matí en direcció cap a la plaça Josep Tarradellas, on a les 11 del matí han participat en una gran festa.

 

Quant a l’escola Els Alocs, els alumnes han participat en un taller de coreografies i en un de disfresses amb l’objectiu d’ escenificar, aquesta tarda a partir de les 4, el conte “En Calvin no sap volar”. Els nens i nenes van vestits d’estornells en aquest conte que està dividit en vuit capítols. L’escenificació és oberta a totes les famílies.

 

El motiu de les disfresses dels alumnes de l’escola Del Mar és la línia del temps i van vestits de diferents èpoques (egipcis, romans, edat mitjana…) i aquesta tarda des de les 3 realitzen una cercavila pel pati de l’escola, on es fa l’espectacle “Consell dels Buils”, protagonitzat pels alumnes de sisè de l’escola.

 

Pel que fa als alumnes del Vaixell Burriac, els de cicle mitjà i superior han fet aquest matí tallers de carnaval i a la tarda tots els alumnes participen en una gran rua que transcorre per l’avinguda Eduard Ferrés. Pel que fa als de menys edat, cada curs va d’un color diferent i els de més edat van disfressats de tots els colors.

 

En relació a l’escola Pérez Sala, els alumnes han fet rua, com cada dos anys, per fora de l’escola i han anat disfressats de jocs. Al vestíbul de l’escola hi ha hagut jocs per a les famílies i a la pista de l’escola han escoltat el pregó del Rei Carnestoltes.

 

Pel que fa a l’escola de La Presentació, el fil conductor de les disfresses és “Vilassar de Mar Cultura” i cada classe va disfressada de motius relacionats amb personalitats de la nostra localitat: Beniamino Farina, Enric Monjo, Carme Rovira, Paco Martin, Eduard Ferrés, Rosa Sabater, Mossèn Pere Ribot…..

Pel que fa a l’institut Vilatzara, en algunes classes els alumnes han optat per disfressar-se cada classe d’una temàtica en concret, però en d’altres cadascun dels alumnes va disfressat del que vol. S’ha organitzat un concurs de disfresses.

 

Pel que fa a l’institut Pere Ribot, els alumnes han portat el Rei Carnestoltes a l’escola Els Alocs, cada alumne ha anat disfressat del que ha volgut i aquest matí hi ha hagut un concurs de disfresses.