Can Pocurull celebra 75 anys

Tenir una excel·lent matèria primera, un gran equip i bon rotllo amb tothom. Aquestes són les claus de l’èxit de la xarcuteria Can Pocurull de Vilassar de Mar que està celebrant els seus 75 anys de vida. És un dels negocis més emblemàtics dels nostre municipi i volem conèixer-ho tot d’aquest establiment del carrer de Sant Joan. I ho farem amb la seva responsable, la Núria Querol Pocurull.

Amb cinc dones treballant-hi actualment i amb una Núria que va agafar les regnes de la botiga ara fa set anys i mig, quan es va jubilar la Maria, la seva mare, can Pocurull barreja tradició i innovació.

Amb un munt de premis a les seves vitrines, van guanyar, per exemple, l’any 2017 el premi a la Botifarra del Perol Innovadora i un any després el guardó a la Botifarra d’Ou Singular, distinció que han repetit aquest 2020, Can Pocurull es distingeix per la seva constant innovació i recerca de nous productes.

Un negoci que van arrencar els avis de l’actual gerent que van deixar el seu Vallès natal per instal·lar-se a Vilassar de Mar, ja a la botiga que ocupen actualment. Un germà del fundador, que es dedicava al negoci, ja va ensenyar a l’avi de la Núria Querol Pocurull els secrets de la xarcuteria

De l’avi a la mare de la Núria, la Maria que, de ben petita, ja va començar a vendre llegums. Després, als seus 67 anys, ho va deixar en mans de la seva filla. La saga familiar dels Pocurull seguia

La Núria Querol, en paral·lel, es llicenciava en Biologia i començava a treballar en diferents empreses. Però la sang tira i ha explicat que la botiga és com un altre fill.

Ara, celebrant els seus 75 anys, la Nuria recorda molt el seu avi. Ara pensa que li hauria agradat haver après d’ell encara més coses

De fet, ella, però, li ha donat una volta al negoci. De la tradicional xarcuteria, als plats cuinats i, també, esdeveniments i càterings. Primer amb amics i coneguts i el boca-orella va fer la resta.

A més, constant innovació. Donar moltes voltes per crear també és una marca de la casa de Can Pocurull. De fet, la Núria és en un grup d’Innovació en el si del Gremi de la Carn. Tenien, de fet, un producte nou per estrenar, però la maleïda pandèmia ha fet que, de moment, el llançament hagi d’esperar. Com els actes oficials de celebració d’aquests primers 75 anys de vida d’un negoci emblemàtic de Vilassar de Mar que, per a la Núria Querol Pocurull, se sustenta sobre tres pilars: bon equip, molta il·lusió, bona comunicació.

75 anys, doncs, donant bon menjar a vilassarencs i vilassarenques. Nosaltres, des d’aquesta casa, ens afegim a les felicitacions i els hem dedicat aquests minuts que acabes d’escoltar. Per molts anys!