Babord posa en marxa la campanya “Menys pisos turístics i més habitatges de lloguer social”

Babord ha engegat la campanya “Menys pisos turístics i més habitatges de lloguer social”. Babord ha explicat en un comunicat de premsa que “veient la crisi que ha esclatat, creiem que és el moment d’insistir en què calen menys pisos turístics i més habitatge social”.

Destaquen que “viure a Vilassar de Mar cada cop és més difícil i sense una estratègia municipal la situació serà cada cop més greu” . Subratllen que “cal actuar amb urgència per donar-hi resposta des d’una perspectiva d’ús social de l’habitatge i sense que aquesta sigui a costa d’urbanitzar el sòl agrícola”

Babord argumenta que “avui més que mai, no té cap sentit que l’economia no productiva segueixi exigint els mateixos beneficis que fins ara mentre la crisi s’acarnissa amb la classe treballadora” i afegeix que “ el turisme (que no aporta tants beneficis com ens volen fer creure) trigarà temps a recuperar-se”

Subratllen que “no podem tornar a la normalitat perquè la normalitat era el problema. No podem afirmar que el turisme és bo pel poble i, al mateix temps, lamentar-nos quan el veïnat ha de marxar-ne per manca d’oferta i uns lloguers abusius”

Babord ha explicat que tothom qui vulgui  recolzar aquesta campanya, s’adhereixi amb la seva signatura a una carta que han realitzat plantejant aquestes peticions, que faran arribar a la Regidoria d’Habitatge i comparteixi aquesta campanya a les seves xarxes socials. Babord demana a la Regidoria d’Habitatge que, quan rebi la carta, la faci arribar també als propietaris/es amb llicència d’ús turístic.

Des de Babord també demanen als propietaris d’aquests pisos que  “reorientin el seu ús, posant-los preferentment a disposició d’una borsa de lloguer social” que urgeixen  a què posi en marxa l’Ajuntament.