25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones

 

Avui és 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones. Un any més la nostra localitat està vivint molt intensament aquest dia, amb la celebració de tot un seguit d’activitats que es van iniciar el passat 4 de novembre i que acabaran demà, que estan organitzades tant per l’Ajuntament com per les entitats Viladona i Assemblea Feminista de Vilassar de Mar.

A la 1 de la tarda s’ha realitzat, a la plaça de l’Ajuntament, la lectura de dos manifestos: el Manifest institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones, a càrrec de la regidora d’Igualtat, Marta Rovira, i el Manifest del Món de l’Esport, que ha promogut el Centre Català de l’Esport, per a l’eliminació de la violència vers les dones, a càrrec de Txell Gràcia, del PIRI, en representació de les entitats esportives de la localitat

Al matí hi ha hagut de 9 a 1 una parada informativa sobre els recursos públics contra la violència masclista davant del Mercat Municipal.

A la tarda des de les 6 a l’Espai Galbany, xerrada sobre la violència vicària, a càrrec del SIAD de Vilassar de Mar i Montserrat Tur, jurista, mediadora i coach. Des de les 7 de la tarda taller d’autodefensa feminista per a joves, impartit per Leandro Ortiz Facio, a Can Jorba.

Demà dissabte des de 2/4 d’11 del matí es farà el collage Tisores i paper contra la violència masclista, al vestíbul de la Sala Cultural M. Roser Carrau, organitzat per Viladona

Cal afegir que, durant el mes de novembre hi ha hagut Microteatre amb “La Corda”, per reflexionar sobre la violència masclista entre els joves, a càrrec de TeDebat i que segueix vigent, també, l’Exposició “Lliures i sense por”. Aquests dos actes, per conscienciar als i les joves als Instituts Pere Ribot i Vilatzara.

Vilassar Ràdio ha emès una edició especial del magazín matinal “Parlant de tot” des de la nostra unitat mòbil, ubicada davant del Mercat Municipal. L’espai ha estat presentat per Jaume Cabot, director d’aquesta emissora i per Joan Escofet, cap d’informatius i han passat pel programa diversos convidats i convidades. L’àudio estarà properament disponible.