Aquesta tarda, transmissió de la Cavalcada de Reis

 

Avui és el Dia. El Dia més màgic de l’Any. A partir de dos quarts de sis de la tarda, Ses Majestats els Reis de L’Orient, començaran la tradicional Cavalcada pels carrers de Vilassar de Mar que, enguany si, es recupera en la seva totalitat després dels dos darrers anys de pandèmia. Vilassar Ràdio, com sempre, farà la transmissió, en directe, del traçat, dins de la programació especial que està emetent durant aquests dies i que finalitza demà. Avui, a partir de dos quarts de sis de la tarda. Per anar fent boca, ahir al vespre vam aconseguir parlar, en exclusiva, amb el Rei Melcior

I és que la nostra unitat mòbil, prèvia signatura d’una clàusula de confidencialitat amb els Reis Mags va poder entrar, en directe, a les haimes que tenen instal·lades, Melcior, Gaspar i Baltasar, en un indret indeterminat de les muntanyes de Moncabrer. Un lloc que no podem revelar.El Rei Melcior explica, per a tranquil·litat de nens i nenes de Vilassar de Mar, que enguany seran més generosos que habitualment. Això sí, tu potser rebràs, com avís, una mica de carbó.Mentre fèiem el nostre directe, emès ahir a les 8 del vespre, vam ser testimonis de la gran quantitat de joguines que estaven preparant. Que si joguines, que si jocs de taula, que si mòbils….Ara bé, Melcior ens va fer una crida a la prudència de cara a la Cavalcada d’avui. Compte amb la maleïda covid-19. Paraula de Rei.I és que, avui, 5 de gener, és un dia de molta feina per a Melcior, Gaspar i Baltasar; durant aquesta nit i matinada, duran a terme la tasca de logística de repartiment dels regals als nens i nenes de tots els barris de la nostra localitat.Els Reis Mags ens van demanar, per boca de Melcior, que recordem als nens i nenes de Vilassar de Mar que avui toca anar a dormir d’hora i no alçar-se del llit per veure’ls. Encara que s’escoltin sorolls.

 

 

 

 

Escolta l’entrevista que vam realitzar ahir al Rei Melcior:

I avui tornarem a veure Melcior. Ara, dalt de carrossa que obre la Cavalcada de Vilassar de Mar i que aquesta casa, Vilassar Ràdio, un any més, dins de la programació especial que està emeten durant aquests dies, com no podia ser d’una altra manera, en farà la transmissió en directe, a partir de dos quarts de sis de la tarda,  per portar a totes les llars del nostre municipi la màgia dels Reis. Pensant en persones grans i, sobretot, en nens i nenes que estiguin malaltons.

Pel que fa al recorregut, Melcior Gaspar i Baltasar començaran el seu periple des del Polígon dels Garrofers. Enguany, i per les obres que es fan al Barato, la Cavalcada baixarà per la carretera de Cabrils per enfilar Lluís Jover i anar a buscar l’avinguda Montevideo per recuperar, ara sí, el traçat habitual.Baixaran, en contra direcció per entendre’ns, per Montevideo fins al carrer Narcís Monturiol que recorreran, també, en sentit invers a la circulació fins a la carretera de Cabrils, Santa Maria fins al final, per baixar un tram de Via Octaviana per tornar cap al centre de Vilassar de Mar: Maria Vidal, Sant Genís i carrer de Sant Josep. A la cruïlla d’aquest  carrer amb Riera d’en Cintet pujaran els tres reis un petit tram de Riera fins al carrer de Colom per baixar, ja, pel carrer de Sant Joan.La previsió marca que, sobre un quart de 8 del vespre, faran una aturada a l’Església parroquial de Vilassar de Mar per seguir fins a la plaça de l’Ajuntament on és previst que s’hi presentin a un quart de nou del vespre. S’instal·larà la seva impressionant haima reial, tal  com s’havia vingut fent abans de la pandèmia, per rebre i saludar nens i nenes.

Tots els caramels que els reis repartiran durant la Cavalcada són sense gluten.

Després de la transmissió en directe de la cavalcada, emetrem un repertori variat de nadales fins a la mitjanit. Des de la mitjanit fins a les 6 del matí de demà, Dia de Reis, nadales clàssiques des dels anys 50 a 70.  Més tard, de 6 del matí a 4 de la tarda, nadales de tots els estils. De 4 a 7 de la tarda nadales en versió jazz. I novament repertori variat de nadales fins a la mitjanit.