Aquest divendres, vaga estudiantil europea contra el canvi climàtic

Aquest divendres 15 de març hi ha convocada vaga estudiantil europea contra el canvi climàtic i els efectes catastròfics que provoca en el medi ambient. Pel que fa a l’alumnat dels dos instituts de Vilassar de Mar que té dret a secundar-la, de 16 anys o més,  a l’institut Pere Ribot l’estan secundant un 65’07 % i a l’institut Vilatzara el 28 %.

A finals d’agost, Greta Thunberg, una noia sueca que aleshores tenia 15 anys, va decidir no anar a escola i manifestar-se silenciosament davant del Parlament del seu país per a denunciar la inacció dels polítics enfront del canvi climàtic. Des d’aquell dia hi ha anat cada divendres. Amb posterioritat i des de fa mesos desenes de milers d’estudiants de Bèlgica, Alemanya, Gran Bretanya, Austràlia i més països han anat protagonitzant mobilitzacions multitudinàries. Els joves estan rebent el suport de científics. Més de 12.000 investigadors d’Alemanya, Suïssa i Àustria han signat un manifest que titulen: “Les preocupacions dels joves manifestants estan justificades”. Per altra part, més de 250 membres de la comunitat acadèmica espanyola han donat suport a aquesta vaga. En la carta que han fet pública, alerten del “col·lapse de la civilització” si no es prenen “mesures radicals i urgents”.

A les 12 del migdia hi ha convocada una manifestació a Barcelona a la plaça Universitat, en direcció cap a la plaça Sant Jaume.