L’Ajuntament detalla les accions que empren per minimitzar la presència de l’eruga processionària

L’Ajuntament de Vilassar de Mar està treballant, de manera intensa, per mirar de minimitzar la plaga de l’eruga processionària que, en aquesta època de l’any, es fa molt present al nostre municipi per la gran quantitat de pins que hi ha. Aquest insecte provoca, a més, malestar i erupcions en nens i nenes i afecta, també, de manera especial els gossos. Hi ha veïns que denuncien la situació.

En Ramon és un veí de la comunitat de Minerva, ubicada darrera de la Bòbila, i denuncia que en el pi gegant que hi ha, en els darrers dies, s’ha detectat un augment alarmant de nius de l’eruga. En compte un munt des de la terrassa de casa seva. De fet, les fotografies que acompanyen aquesta notícia, són seves. La situació s’estén per tot el municipi. En Ramon alerta que l’època en la qual ens trobem, tampoc ajuda a eliminar el problema de la processionària i remarca que ja se n’han vist al terra del Passeig dels Pins.

Actuacions municipals

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Espais Públics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Joan Roca, ha volgut donar explicacions a les queixes dels veïns per la presència d’aquest insecte. Roca recorda que és un problema, malauradament, recorrent. Des del consistori municipal ja fa dies que s’han posat a la feina. Roca detalla les actuacions que es fan i, entre altres, destaca la presència de la brigada que, amb una escala de 18 metres, va despenjant els nius. El regidor recorda que les feines se centren bàsicament en actuacions manuals, perquè el mandat municipal mana no abusar de productes químics.

Des de l’Ajuntament asseguren que és una guerra que costa de guanyar, perquè afecta tot el país. Roca insisteix en la feina que es fa en el parc de pins de titularitat municipal des del consistori. El canvi climàtic, amb estius força suaus, contribueixen també a què l’eruga processionària, el principals enemic de la qual és el fred, proliferi.