Aquest divendres, conferència-homenatge a Ernest Lluch en l’aniversari del seu naixement

El PSC organitza, aquest divendres, a partir de dos quarts de set del vespre a la Biblioteca, l’acte “La força del diàleg” en homenatge al vilassarenc Ernest Lluch, en l’aniversari del naixement del qui va ser, entre altres càrrecs, ministre de Sanitat amb Felipe González. “Indústria i Turisme: Reptes del Futur” són els eixos al voltant dels quals reflexionaran primeres espases del socialisme català. Es comptarà amb les intervencions de l’actual ministre d’Indústria i Energia, Jordi Hereu, de l’exministre del ram, Joan Majó i de la portaveu del Grup Socialista-Units al Parlament de Catalunya, Alícia Romero.

Des del PSC de la nostra localitat han explicat que l’acte té una dimensió molt rellevant tant pels ponents com pels assumptes que s’abordaran. En un entorn productiu, en contínua evolució i adaptació tecnològica, ambiental i econòmica, el PSC assegura que aquest diàleg servirà per reflexionar i analitzar des del coneixement, l’experiència i el lideratge en la gestió política, el moment actual de la nostra indústria i del nostre turisme.

És a dir, dos vectors que històricament han estat molt importants en l’economia catalana i que han anat variant el seu pes relatiu en aquest camp. Dos grans reptes que, cada vegada més, es veuran condicionades per les noves tecnologies i la intel·ligència artificial.

Alícia Romero ha explicat a l’espai “Crònica” que se sent molt contenta de poder participar en aquest acte. Ha subratllat que “diàleg” és sinònim d’Ernest Lluch, i que l’Ernest ho va demostrar al llarg de tota la seva vida.

Pel que fa a la temàtica de la xerrada, Romero ha recordat que el turisme és una de les potes de l’economia de la comarca. Molts bons registres al Maresme, arribant a superar, fins i tot, els indicadors prepandèmics. Per a Romero, les claus són turisme familiar, de qualitat que vol gaudir del blau i el verd, del mar i de la muntanya. Ha destacat la importància de la tasca realitzada per tots els municipis pel Consorci de Turisme del Maresme.

L’altre ingredient que figura en el menú d’avui és la Indústria. Romero ha recordat que la indústria va lligada al coneixement i de les avantguardes en el terreny tecnològic, i ha posat com a exemple la intel·ligència artificial. També ha destacat el paper de les empreses, que donen prestigi a la nostra indústria.

Romero glossarà avui la figura del vilassarenc Ernest Lluch i el llegat que ens va deixar.

Ministre de Sanitat, ferm defensor del diàleg, i assassinat a trets pel comando Barcelona de la banda terrorista ETA, a Barcelona, el 21 de novembre de l’any 2000.

Pel que fa als altres ponents que intervindran en l’acte, Romero, ha dit que des del PSC estan molt contents que Jordi Hereu ell qui lideri el Ministeri d’Indústria i Turisme, ja que aquest ministeri és, ha dit, molt important per Catalunya. De Joan Majó ha recordat va ser un dels impulsors de l’Escola Politècnica de Mataró, embrió del Tecnocampus.