Aquest dissabte arrenquen els actes per commemorar el referèndum del passat 1-O

Aquest dilluns, es complirà un any del referèndum per l’autodeterminació de Catalunya. Tant l’ANC com el CDR de Vilassar de Mar, amb el suport d’ERC-Vilassar de Mar diu Sí, PdCat de Vilassar de Mar, Babord, Gent per Vilassar de Mar, Jovent Republicà de Vilassar de Mar, Solidaritat Catalana per la Independència i Demòcrates de Catalunya, volen fer un recull de fotografies per tal que un dia tan significatiu quedi immortalitzat i poder-les exposar.

És per això que fan una crida a vilassarencs i vilassarenques perquè els cedeixin les imatges que van prendre aquell dia. Demanen que els facis arribar les fotografies per tal d’exposar-les. On i quan? Aquest dissabte, a partir de dos quarts de sis de la tarda a l’Escola del Mar; al carrer de Jeroni Anyé. Es recolliran els documents per tal de construir un fons d’arxiu i poder-les mostrar. L’acte anirà acompanyat d’una gran festa.

Així, tot plegat arrencarà amb el passi del documental 1 Octubre produït per Mediapro, que fa un retrat dels esdeveniments d’aquell primer d’octubre de 2017. Un cop visionat el document, es donarà pas a un interessant col·loqui amb la presència de Roger Español, l’home que va perdre un ull arran els aldarulls amb la Guàrdia Civil el dia del referèndum. El debat també comptarà amb la presència de Jordi Pesarrodona, el regidor d’ERC va desafiar la Guàrdia Civil amb un nas de pallasso i que va acabar sent imputat per un delicte d’odi, Marc Bosch, alcalde de Dosrius, Jaume Martí, de Bombers per la República i Antoni Llimona, representant del sindicat agrari Unió de Pagesos conformen el cartell de ponents.

Una botifarrada popular, sobre les nou del vespre, serà el preludi del concert final amb la presència de Blue Quartet, Andana i els Alocs and Roll. La música començarà a sonar a partir de les 10 de la nit.