Fins el 30 de setembre, Setmana de la Gent Gran

Des del passat 22 fins al diumenge 30 de setembre Vilassar de Mar està celebrant la Setmana de la Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Família, Gent Gran i Promoció de la Salut.Les primeres activitats que han tingut lloc aquest passat cap de semana han estat una festa al Centre Cívic del Passeig, amb l’actuació del grup d’havaneres El Cremat, la missa a la parròquia de Sant Joan amb la participació del Cor Parroquial i el festival de fi de curs del taller “Això serà cosir i cantar”, sota la direcció de Mayte Carreras, en el transcurs del qual l’alumnat del taller va mostrar a l’escenari de l’Ateneu Vilassanès el que han après durant aquest curs amb playbacks, cançons en directe, poesia, balls i teatre-còmic.

Aquest dilluns 24 de setembre al matí hi ha hagut portes obertes a la residencia Vida als Anys. En el transcurs d’aquest acte, s’ha celebrat una festa amb l’actuació dels Amics de la Guitarra de Premià de Mar.

Dimarts 25 de setembre el Casal de Curació farà una festa al matí amb l’actuació del grup Mandràgora a partir de 2/4 de 12 del migdia i a partir de les 4 de la tarda realitzarà jornada de portes obertes i rehabilitació per a la gent gran. A la tarda a les 5 començarà el campionat de petanca que organitza el Centre Cívic del passeig, campionat que es desenvoluparà a la plaça del Círcol. A les 6 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau es projectarà el musical “Moments estel·lars de Broodway”, representat pel grup Musical d’Or l’any 2017.

Dimecres 26 hi haurà la tradicional caminada oberta a tothom, que sortirà des de Can Bisa a 2/4 de 10 del matí. A 2/4 d’11 del matí, el centre cívic Lluís Jover farà una festa amb taller de manualitats a càrrec d’Helena Cayuela i al primer pis de la Cooperativa, l’edifici on es troba el centre cívic,es podrà veure exposició de tots els treballs manuals realitzats durant l’any al centre. Des de les 11 del matí a la sala d’actes de la Biblioteca Ernest Lluch es realitzarà la trobada d’amigues i amics de l’Arxiu Municipal. Es tracta d’un taller on es passen fotografies del segle XX i es demana a les persones participants que ajudin a identificar persones, paisatges, noms de cases, indrets… Aquest taller el condueix Cristina Simó, responsable de l’Arxiu. A les 5 de la tarda continuarà a la plaça del Círcol el campionat de petanca, organitzat pel Centre Cívic del Passeig. A les 6 a la plaça Picasso, hi haurà trobada de persones balladores de country, a càrrec de Teresa Ramón, monitora de country.

Pel que fa a dijous 27 de setembre, a les 4 de la tarda hi haurà dues activitats: campionat d’escacs i dòmino al centre Cívic del Passeig i festa a la Casa Pairal, en la qual s’inauguraran les noves instal·lacions, amb un berenar i actuació musical.

Divendres 28 de setembre, a partir de les 10 del matí, s’emetrà en directe el magazine “Parlant de Tot” de Vilassar Ràdio, presentat per Jaume Cabot, des de la unitat mòbil que estarà ubicada a la plaça de l’Ajuntament. L’espai inclourà una tertúlia especial de l’espai “Els nostres avis”, presentada per Joana Hernández. En cas de pluja, l’acte quedarà suspès. A les 12 del migdia, s’iniciarà el XI Concurs de truites-Memorial Joan Beltran a la mateixa Plaça de l’Ajuntament. L’organització posarà a disposició de cada participant un fogonet, els ous i l’oli perquè es pugui elaborar la truita. Cadascú haurà de portar de casa la paella, els estris i els ingredients que hi posarà, que podran ser prèviament cuinats a casa. Els participants disposaran de vint minuts per a l’elaboració de la truita. El jurat comptarà amb la presència de l’àvia Remei (cuinera). Hi haurà 4 premis: 1r premi: val de 150 € per comprar en botigues del poble, 2n premi: val de 100 € per comprar en botigues del poble, 3r premi: val de 50 € per comprar en botigues del poble i premi a la truita més original: 1 menú per a 4 persones ofert per Gran Chef, cuina tradicional. Al final de l’acte hi haurà una petita degustació. L’activitat compta amb la col·laboració de Vilassar Comerç, forn de pa Bargalló, can Serrat, Conserves Dani, Vilassar Ràdio i Voluntaris Nou Vent.
Més tard, a les 5 de la tarda, hi haurà festa de la residència Front Blau, amb jornada de portes obertes amb activitat i berenar.

Pel que fa a dissabte 29 de setembre, al Centre Cívic del Passeig, a les 12 del migdia, lliurament de premis dels campionats d’escacs, dòmino i petanca. A partir de les 8’30 del vespre, sopar i ball amb el grup musical Grillones Band. El menú serà servit per Gran Chef-Cuina tradicional. El preu del tiquet és de 5 euros. Es realitzarà al pati de l’escola Pérez Sala. En cas de pluja l’acte quedarà suspès. La venda de tiquets del sopar s’efectua al Departament de Serveis Socials (c. Santa Eulàlia, 40), al CC Lluís Jover (c. Lluís Jover, 22) o al CC del Passeig (c. Camí Ral, 19).

Finalment, diumenge 30 de setembre a les 6 de la tarda, a l’Ateneu Vilassanès, concert a càrrec de l’orquestra “Amics de la Música”. Aquesta orquestra es va fundar l’any 1975, i està especialment dedicada a difondre els grans temes clàssics de la música lleugera del segle XX. Interpretaran peces del panorama musical nord-americà amb autors com Duke Ellington, Glenn Miller, Coler Porter, etc. I també bandes sonores de pel·lícules, sarsueles i música tradicional de diferents països. L’entrada és lliure.

Cal destacar que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun dels actes, cal que ho comuniqui al Departament de Serveis Socials, al telèfon 937540500.