Ambient fred, xàfecs i possibilitat de neu en cotes relativament baixes

Meteomar informa que aquest dimecres 7 de febrer de moment tenim una situació meteorològica tranquil·la amb alguns núvols sobretot cap al Maresme Nord, però sense precipitacions. Aquesta tarda les nuvolades aniran prenent protagonisme, i cap al nord i sud de la nostra comarca entre aquesta tarda-vespre i aquesta pròxima nit hi haurà xàfecs que localment podrien ser de caire tempestuós. En el moment de ruixar, la cota de neu estarà situada al voltant dels 400 baixant cap als 300 o 200 metres a la nostra comarca. Per tant, és molt fàcil que es pogués arribar a enfarinar de neu la zona del Montnegre, Corredor i algunes zones de la Serra de Marina ja entrada la pròxima matinada. Més avall no s’espera que hi hagi neu, no es descarta que pugui caure a prop del mar algun gra de calamarsa o algun floc de neu barrejat amb aigua però no s’espera que la neu arribi a quallar, per damunt dels 400 metres sí que ho podria fer al llarg de la pròxima nit i matinada. Les temperatures de moment es mantenen amb valors semblants als d’ahir dimarts, però demà dijous tornaran a baixar.

 

Demà dijous 8 de febrer, el dia estarà força ennuvolat i per tant l’ambient serà fred, amb risc de ruixats durant les primeres hores del dia que serien en forma de neu per damunt dels 300 o 400 metres tant sols. Durant la resta de dijous no s’esperen més precipitacions. Pel que fa als vents, tant avui com demà seran molt fluixos, bufaran de mar cap a terra i la situació marítima estarà en general bastant tranquil·la, ja que predominarà bàsicament el marejol amb àrees de mar de fons a tota la costa maresmenca.

 

 
Pel que fa a divendres 9 de febrer, arribarà una nova línia frontal i per tant els núvols tornaran a ser abundants. D’aquests núvols si s’escapa alguna precipitació serà de caràcter feble i aïllada, la cota de neu pujarà una mica i se situarà en els 600 metres. Per tant, podria nevar de forma feble en zones altes del Montnegre i del Corredor.