Actualització de la informació sobre el Coronavirus (16-03-2020) 16h

16 de març

BAN MUNICIPAL RELATIU A MESURES PREVENTIVES I ORGANITZATIVES AMB MOTIU DEL VIRUS COVID-19

DAMIÀ DEL CLOT I TRIAS, Alcalde de l’Ajuntament de Vilassar de Mar

FAIG SABER
Que d’acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, que declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, en aplicació del Pla Bàsic d’Emergències Municipals, d’acord amb la Resolució SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s’adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.i de conformitat amb el que estableix la Llei reguladora de les bases de règim local, s’adopten les mesures següents:

Activitats a la via pública
1. Els ciutadans i les ciutadanes de Vilassar de Mar hauran de complir les indicacions de les autoritats sanitàries.

2. La mobilitat i l’activitat al carrer s’haurà de limitar estrictament als supòsits previstos al Reial Decret que declara l’estat d’alarma. Totes les activitats hauran de fer-se individualment, excepte que s’acompanyi a menors, persones amb discapacitat o amb causa justificada.
Aquests supòsits son:
−  Adquisició d’aliments, productes de primera necessitat i medicaments.
−  Assistència a centres sanitaris.
−  Desplaçament al lloc de feina.
−  Assistència a la cura de persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o especialment vulnerables.
−  Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
−  Per causa de força major o per situació de necessitat, entre les quals mantenir la salubritat dels habitatges traient les escombraries i als animals de companyia per les seves necessitats.

3. Únicament es podran comprar productes alimentaris i begudes, productes de primera necessitat, medicaments, productes d’òptica i ortopèdia, productes higiènics, premsa i articles de papereria, adquirir combustibles per a l’automoció, comprar en estancs, en establiments d’equips tecnològics i de telecomunicacions, comprar aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, bugaderies i entitats financeres.

4. En tot cas, caldrà evitar aglomeracions i trobades, tant a l’espai públic com als domicilis i locals particulars, i s’haurà de mantenir entre persones la distància de seguretat de al menys un metre.

5. No es podran realitzar activitats d’oci, revetlles, festes populars, ni tan sols activitats esportives (ciclisme, córrer, etc.) amb la finalitat d’evitar accidents que puguin contribuir a col·lapsar els serveis sanitaris.

6. No es podrà accedir als parcs infantils del municipi, les pistes esportives obertes, els patis escolars que tradicionalment s’obren en cap de setmana, als pipicans i al passeig marítim.

7. Es recomana fer el test prèviament al contacte del telèfon d’atenció sanitària 061 a l’adreça http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus-test, i no anar directament als serveis sanitaris, per tal de no col·lapsar els serveis d’atenció sanitària, així com posposar les visites mèdiques que no siguin urgents.

Atenció des de l’Ajuntament

8. Es demana als ciutadans i a les ciutadanes de Vilassar de Mar que qualsevol gestió que vulguin fer amb l’Ajuntament la facin telemàticament o per telèfon, al núm. 93 754 24 00, ja que estan suspesos tots els terminis administratius mentre duri la vigència de l’estat d’alarma. Qualsevol informació sanitària, 061. Emergències al 112. Serveis Socials al 93 754 05 00. Policia Local al 93 754 10 20.

9. Tots els terminis que hagin de complir amb l’Ajuntament, inscripcions en activitats, al·legacions en diferents procediments, pagament d’impostos, oposicions, tràmits de contractació, etc. estan suspesos. Aquests terminis es reprendran quan deixi d’estar vigent l’estat d’alarma.

Obres i serveis municipals
10. Queden suspeses les obres públiques i els treballs de manteniment a Vilassar de Mar durant el període de vigència de la declaració d’alarma, sens perjudici que continuïn aquells els que siguin necessaris per mantenir les condicions de seguretat de persones i béns. De forma excepcional, s’autoritzarà la continuïtat d’aquelles obres públiques que es considerin essencials quan la seva suspensió comporti perjudicis de molt difícil reparació.

Informació actualitzada
11. L’Ajuntament informarà de forma permanent a través del web www.vilassardemar.cat, les xarxes socials i la ràdio municipal de la situació del municipi i les mesures i recomanacions a seguir actualitzades a cada moment.

Agraeixo, en nom de tot el poble, l’esforç i el sacrifici que estan fent el personal sanitari, d’emergències i de serveis municipals. És en moments excepcionals quan les persones tendim a oferir i donar el millor de nosaltres mateixes. En el cas del personal de l’Ajuntament de Vilassar de Mar la cita es revela encertada i d’experiències per demostrar-ho, malauradament, n’hem patit unes quantes.
Vivim un període complicat i ens en sortirem exercint la solidaritat i el suport mutu. Cal tenir present la gent més vulnerable que tenim al nostre entorn, però hem de respectar el seu aïllament per contenir la pandèmia. Els serveis municipals treballen hora a hora per abordar aquetes situacions.
Vilassar de Mar està en bones mans. Des del govern de l’Ajuntament de Vilassar de Mar estem segurs que d’aquest esforç col·lectiu, que implica també la nostra ciutadania, en sortirà l’erradicació total del coronavirus. Quan mirem enrere veurem que tot aquest esforç no ha estat en va i que en els moments més difícils de la història els servidors públics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar van estar allí; en primera línia i al servei de tots els ciutadans i ciutadanes.
#VdMtothomacasa
 Vilassar de Mar, 16 de març de 2020

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

AVÍS GENERAL DEL CAP: Des del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar demanen que abans de dirigir-se presencialment al CAP, truquin per telèfon 93 754 06 42 per explicar el motiu pel qual volen anar, per si es poden evitar desplaçaments innecessaris. Si no contesten, trucar al tl. 061 de Sanitat Respon. També s’han habilitat dos números més a Catalunya per evitar el col·lapse: el 010 i el 012. Feu ús de forma responsable.

AVÍS CAP CONSULTES PEDIÀTRIQUES: Dins de les mesures de prevenció del coronavirus, des de demà 17 de març l’atenció de les consultes de Pediatria del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar es trasllada al consultori del Pla de l’Avellà, ubicat a la Rambla dels Vinyals, 20, de Cabrera de Mar. En cada torn, matí i tarda, hi haurà un pediatre i un infermer, a més del personal del taulell d’informació. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h, ininterrompudament. Fora d’aquest horari, l’atenció pediàtrica es farà al CAP de Vilassar de Mar. Agraïm la vostra comprensió.

RENONACIÓ DNI: la renovació prevista a Vilassar de Mar pel 24 de març ha quedat suspesa.

SERVEI DE NETEJA VIÀRIA I RECOLLIDA DE RESIDUS DURANT LES RESTRICCIONS PER CORONAVIRUS
El servei de neteja viària i recollida de residus s’està realitzant seguint la programació habitual. L’empresa concessionària del servei, Urbaser, S.A., ha adoptat mesures addicionals de prevenció motivades per l’actual situació de contenció del coronavirus (Covid-19). El servei de neteja viària i recollida de residus és un servei essencial i bàsic per a la comunitat. Addicionalment, s’està treballant per realitzar la neteja extraordinària amb un producte químic especial per a desinfectar el mobiliari urbà com ara contenidors i papereres. Davant la situació present, es demana a tots els vilassarencs la màxima responsabilitat i col·laboració per dipositar els residus dins del contenidor que toca i no deixar andròmines al carrer.