Actualització de la informació sobre coronavirus 04-05-2020

En aquesta pàgina trobareu quines mesures s’apliquen en cada moment a Vilassar de Mar per contenir el coronavirus, així com informació sobre les instruccions i recomanacions emeses per les autoritats competents.

ESPAI WEB VDM ENS CUIDEM: espai amb recomanacions i suggeriments per a la ciutadania mentre duri la situació excepcional que estem vivint pel coronavirus.

ESPAI WEB XARXA DE VOLUNTARIAT PEL CORONAVIRUS A VILASSAR DE MAR: Xarxa de persones voluntàries per ajudar, en cas de necessitat, les diferents persones vulnerables que aquests dies no poden sortir al carrer. 

FASE 0 DE DESESCALADA, A PARTIR 4 MAIG (poden obrir comerços que tinguin menys de 400 m2, sigui botigues o serveis. Els restaurants i bars podran obrir per preparar menjar i que els clients el vagin a buscar. També és obligatori portar mascareta al transport públic) 

BAN RELATIU A LES MESURES A PRENDRE EN ELS PASSEJOS I LA PRÀCTICA ESPORTIVA, A PARTIR 2 MAIG (Apartats del ban: activitat física esportiva individual; passeig per als majors de 14 anys; passeig per als menors de 14 anys; passeig de persones dependents i majors de 70 anys; passeig amb gossos; condicions generals dels passejos i l’activitat física esportiva individual; condicions d’accés al passeig Marítim; condicions d’accés a la platja (sorra i aigua) i recomanacions generals). 

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE LA NETEJA VIÀRIA I LA RECOLLIDA DE RESIDUS A VILASSAR DE MAR

MESURES ECONÒMIQUES I FISCALS EXCEPCIONALS ADOPTADES PER L’AJUNTAMENT

S’AJORNA EL PAGAMENT DEL LLOGUER DELS HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL DE LES PINEDES. Conté el comunicat de la SA Municipal del 31 de març i l’amplicació de l’esmentat comunicat amb data de 7 d’abril.

REDUCCIÓ DEL 50% DEL CANON de l’AIGUA (mesura de la Generalitat): Aigües de Vilassar ho aplicarà en la factura de juliol

CERCADOR DE LA GENERALITAT QUE RECOPIL·LA ELS AJUTS EMPRESARIALS DE LA GENERALITAT, EL GOVERN DE L’ESTAT I LA UE CONTRA EL COVID-19

WEB DEL DEPARTAMENT DE SALUT DE LA GENERALITAT DE SEGUIMENT DE LA COVID A CATALUNYA. DADES PER MUNICIPIS

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LES MESURES PRESES PEL GOVERN DE L’ESTAT PER FER FRONT A LA COVID-19: protecció a persones en lloguer, moratòria d’hipoteques, subministrament d’aigua, llum, gas, subsidi per a persones treballadores de la llar i temporals, protecció a consumidores

AJUNTAMENT DE VILASSAR DE MAR: totes les dependències municipals estan tancades. Pots contactar-hi: 

 • Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC): telefònicament al 93 754 24 00 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) i per correu electrònic ajuntament@vilassardemar.cat.
 • Policia Local: De forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals ineludibles. La resta de denúncies rebran assessorament via telefònica. Tota la resta de tràmits s’hauran de fer via telefònica al 93 754 10 20 (en marxa les 24  h)
 • Serveis Socials: telefònicament al 93 754 05 00 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).

ALTRES SERVEIS:

 • Jutjat de Pau: funciona a través del tl. 937542793 i el c/e: jp.vilassardemar@xij.gencat.cat, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres.
 • Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC): segueix resolent qüestions relacionades amb el consum a través del c/e omic219@vilassardemar.cat. També trobareu informació de consum relacionada amb la crisis de la COVID-19 al web vilassardemar.cat/consells-omic.
 • Deixalleria del Camí del Mig i deixalleria mòbil: Totes dues estan tancades per als usuaris particulars. La deixalleria del Camí del Mig obre només dimecres i divendres, a partir del 14 d’abril, per a usuaris industrials i agrícoles.
 • El Servei de recollida de voluminosos i trastos vells continua funcionant: Consulteu informació
 • Cementiri municipal: està tancat
 • Les zones d’aparcament regulat són lliures: Inclou la zona taronja, blava i verda. Consulteu decret d’alcaldia (29 març) 
 • Targetes moneder de les beques menjador escolar: s’han lliurat les 205 targetes. Per a dubtes, podeu consultar aquest document
 • El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament: segueix atenent per telèfon i correu electròninc: tl. 670061552; olivanjn@vilassardemar.cat (de dilluns a divendres de 9 a 15 h). El SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) posa en marxa atenció telefònica gratuÏTA: tl. 900 800 046 per donar resposta a tràmits i/o consultes que normalment es realitzen des d’una Oficina de Treball i també sobre la Renda Garantida de Ciutadania. Més informació en aquest aquest enllaç.

CONSELLS GENERALS PER A LA CIUTADANIA

– Bon veïnatge: recomanacions i consells

– Com hem de gestionar els residus? Seguiu aquestes instruccions

– Quines són les botigues i restaurants de Vilassar de Mar amb servei a domicili? Consulteu-les

– Neteja i desinfecció de les llars: Seguiu aquestes recomanacions

CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT:

 • Per a qui hagi de desplaçar-se per anar a la feina: certificat autoresponsable. Aquest certificat s’ha d’omplir per l’empresa.
 • Per a la ciutadania continua el certificat de la Generalitat que serveix per explicar els motius justificats pels quals un ciutadà decideix sortir de casa seva per una de les causes autoritzades. Aquest document no és obligatori, sí recomanable. Serveix per facilitar la labor dels Mossos i alleugerir els tràmits d’identificació requerits. El seu ús fraudulent és punible. Aplicació per crear el certificat de la Generalitat en format digital 

EINA PER REDUIR PRESENCIALITAT ALS CAP:

 • Des de La Meva Salut podreu:
  • Fer e-consulta: contactar directament amb el vostre metge de primària
  • Descarregar les vostres receptes
  • I fer altres tràmits com consultar la història clínica, etc.
  • Com? Trucant gratuïtament al 900 05 37 23. Quan? De dilluns a divendres, de 8 a 20 h
 • Si teniu el pla de medicació caducat, no cal que aneu al CAP per renovar-lo. Seguiu aquests passos:
  • 1r- Renovar el pla via telefònica amb el personal mèdic de capçalera. CAP de Vilassar de Mar, tl. 93 754 06 42
  • 2n- Un cop renovat per telèfon, anar a la farmàcia i presentar la targeta sanitària i el pla caducat (com no totes les farmàcies ho tenen disponible, truqueu abans per confirmar-ho)
 • Avís del CAP: Des del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar demanen que abans de dirigir-se presencialment al CAP, truquin per telèfon 93 754 06 42 per explicar el motiu pel qual volen anar, per si es poden evitar desplaçaments innecessaris. Si no contesten, trucar al tl. 061 de Sanitat Respon.
 • Avís del CAP respecte les consultes pediàtriques: des del 17 de març l’atenció de les consultes de Pediatria del CAP Dr. Guillermo Masriera es trasllada al consultori del Pla de l’Avellà, ubicat a la Rambla dels Vinyals, 20, de Cabrera de Mar. En cada torn, matí i tarda, hi haurà un pediatre i un infermer, a més del personal del taulell d’informació. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h, ininterrompudament. Fora d’aquest horari, l’atenció pediàtrica es farà al CAP de Vilassar de Mar. 
 • Preguntes (FAQs) sobre l’accés als centres sanitaris i dubtes sobre risc de contagi. Consulteu-les

CONSELLS ALS COMERÇOS i LA CIUTADANIA QUE VA A COMPRAR

INFORMACIÓ PER DIES AMB NOTÍCIES, DECRETS, BANS I NORMATIVES QUE ES VAN APROVANT

4 maig

 • Fase 0 del pla de desescalada amb noves mesures per al 4 de maig: podran obrir els comerços que tinguin menys de 400 m2, sigui botigues o serveis. Els restaurants i bars podran obrir per preparar menjar i que els clients el vagin a buscar. Un altre dels canvis afecta les obres en edificis amb veïns: s’hi podrà treballar si els pisos o locals on es fan les obres són buits. També a partir d’aquest dilluns serà obligatori portar mascareta al transport públic. El locals comercials minoristes que fins ara estaven oberts podran continuar oberts amb les mateixes condicions que tenien. Consulteu la notícia

1 maig

 • Ban municipal relatiu a les mesures a prendre en els passejos i la pràctica esportiva, amb motiu de la Covid-19. Consulteu-lo

(Apartats del ban: activitat física esportiva individual; passeig per als majors de 14 anys; passeig per als menors de 14 anys; passeig de persones dependents i majors de 70 anys; passeig amb gossos; condicions generals dels passejos i l’activitat física esportiva individual; condicions d’accés al passeig Marítim; condicions d’accés a la platja (sorra i aigua) i recomanacions generals). 

Més informació en aquest link: