Activitats d’Aula d’Extensió Universitària, fins al març

 

Conferències, monogràfics, sortides… l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja ha dissenyat el menú cultural per al primer trimestre de 2023. S’abordaran, durant els propers tres mesos, temàtiques que giraran al voltant de la música, de l’economia, del dret o d’història. Les conferències, com sempre. Dimarts sí, dimarts no a les 6 de la tarda i a la Sala Carrau.

El primer trimestre de l’Aula d’Extensió Universitària arrenca, doncs, el dimarts 10 de gener “El cristianisme a la Península Ibérica” és el títol de la conferència històrica que impartirà el doctor en Geografia i Història, Carles Buencasa. Quinze dies després, el 24 de gener, el notari de Vilassar de Mar Albert Domingo ens parlarà del Testament Vital: què és i per a què serveix aquest document?

I del dret passem a l’economia. El 7 de febrer hi haurà la xerrada “Les criptomonedes: què són i com funcionen?'”. Explicarà tots els ets i uts Jordi Herrera, professor agregat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 21 de febrer, la professora de lingüística de la Universitat de Barcelona, Maria Carme Junyent, ens parlarà de si és necessitat o moda el llenguatge no sexista. El feminisme prendrà el relleu el 7 de març amb la conferència “La fecundació: mites i llegendes que impartirà la infermera”, Maria Rosa Ribas.

La darrera conferència del primer trimestre de 2023 serà el 21 de març. Es posarà a la Sala Carrau un tema d’actualitat: Com lluitar contra l’extrema dreta 2.0. La defensarà l’historiador italià Steven Forti

El preu de les conferències per a les persones no associades és de 5 euros.

I de les xerrades dels dimarts a les sortides de l’Aula d’Extensió Universitària. La primera serà el 10 de febrer. Es posarà rumb al Món Sant Benet, amb dinar inclòs, a un preu de 55 euros per a les persones sòcies i de 65 per a les que no ho són. Una sortida per viure experiències medievals i modernistes.La música de qualitat centrarà les altres dues sortides. El 22 de febrer aniran a veure l’òpera Macbeth al Liceu. Costa 95 euros i les places són limitades a una vintena de persones. L’altra visita serà al Palau de la Música per gaudir de Scherezade. El preu és de 45 euros, 47 per a les persones no sòcies.

Finalment, l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja té enllestit un altre dels seus clàssics: els monogràfics. En aquesta ocasió la música de jazz en serà la gran protagonista. Es desenvoluparà del 2 de febrer al 16 de març, a càrrec del professor Pau Fuster. Un ampli recorregut per aquest estil musical del qual es parlarà des del context històric, la petjada afroamericana, el swing, les migracions o el jazz com a transformador de consciències. El lloc triat per l’Aula és l’Espai Galbany. El preu 20 euros, 25 per a les persones no sòcies.

Així, ja ho saps, cultura àmplia i variada per a tots els gustos per als mesos que s’acosten.

Per a més informació, no dubtis a consultar el web de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar i en aquest enllaç