Activitats d’Aula d’Extensió Universitària des d’octubre a febrer

S’inicia el curs 2021-2022 i l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ho té tot a punt per a dur a terme el conjunt d’activitats que ha organitzat.

Des d’aquest octubre realitzarà un nou cicle de conferències, en què reconeguts experts en el seu àmbit desenvoluparan temes relacionats amb el medi ambient, història, comunicació, literatura i la justícia.

Des de novembre portarà a terme un taller monogràfic sobre “Europa al Segle XX” , en què participaran diferents professors i professores del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

L’entitat també ha anunciat que té la intenció de fer sortides relacionades amb alguns dels temes tractats i ha afegit que la realització d’aquestes sortides durant el curs, en dates a concretar més endavant, estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia.

L’Aula d’extensió Universitària de Vilassar de Mar (AeU-VdM) és una associació no lucrativa que vol ser un espai de formació obert a totes les persones interessades en la seva formació permanent i actualitzada, afavorint la reflexió i la relació.

El seu objectiu és conèixer i debatre sobre temàtiques relatives a qualsevol tipus de pensament: filosòfic, sociològic, polític, científic, tecnològic, mèdic, entre d’altres.  I alhora, també poder contrastar opinions i vivències en un entorn de convivència i diàleg.

L’ AeU-VdM està vinculada a la Universitat Pompeu Fabra,  que garanteix la qualitat dels continguts formatius de l’Aula.

Per participar a les seves activitats, cal fer-se soci  omplint el formulari de la seva pàgina web: www.aulavilassardemar.cat, o bé a Serveis Socials (Escola Nàutica, carrer Santa Eulàlia, 40) a partir de l’1 de setembre de 2021. I també a l’inici el dia de conferències a la sala Roser Carrau.

El correu electrònic de l’entitat és  aeu.vdm@gmail.com

Conferències previstes:

-Dimarts 5 d’octubre de 2021         

“De Vilassar de Mar al món: clima, biodiversitat i territori de futur”, a càrrec de Joan Manel Riera Vidal, biòleg i educador ambiental. Director de l’Escola de Natura del Corredor.

-Dimarts  19 d’octubre de 2021        

“La Covid-19 mitjançant imatges”, a càrrec de Pere Freixa Font, llicenciat en Belles Arts per la UB. Postgraduat en Sistemes Interactius i Multimèdia de la UPC. Doctor en Belles Arts per la UB. Professor i investigador del Departament de Comunicació de la UPF.

-Dimarts 2 de novembre de 2021         

“La defensa militar a la costa del Maresme”, a càrrec d’Adrià Cabezas, doctor en Història Contemporània per la UB. Llicenciat en Història, Diplomat en Estudis Avançats per la UB.

 -Dimarts 16 de novembre de 2021         

“Transició energètica TE-21: llums i ombres” , a càrrec de Ramon Sans Rovira, enginyer Industrial. Investigador sobre la viabilitat tècnica i econòmica de les energies renovables. Escriptor.

-Dimarts 30 de novembre de 2021         

 “L’art d’explicar històries: dels romanços de cec a YouTube ”, a càrrec d’Antonio Iturbe, periodista, Escriptor i Professor. Director de la revista Librújula.

 -Dimarts 14 de desembre de 2021         

“Una mirada feminista a en la legislació penal ”, a càrrec de Lucía Avilés Palacios, magistrada-Jutgessa. Especialista en violència de gènere i en perspectiva de gènere.  Co-fundadora de l’Associació “Mujeres Juezas de España”. 

———————————————————————————————————-

Monogràfic d’història sobre l’Europa del segle XX:

Tots els professors i professores que imparteixen el curs són del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

-Dijous 11 de novembre de 2021

La I Guerra Mundial, a càrrec del doctor en història Alberto Pellegrini

-Dimecres 24 de novembre de 2021

La Revolució Russa, a càrrec del doctor en història José Manuel Rúa

-Dimecres 15 de desembre de 2021

Els feixismes, a càrrec del doctor en història Daniel Roig

-Dijous 13 de gener de 2022

La II Guerra Mundial, a càrrec del doctor en història Alberto Pellegrini

-Dimecres 26 de gener de 2022

La postguerra i la Declaració dels Drets Humans, a càrrec del doctor en història. Andreu Mayayo

-Dimecres 9 de febrer de 2022

L’Europa de la Guerra Freda, a càrrec de la doctora en història Paola Lo Cascio

-Dimecres 23 de febrer de 2022

L’Europa després de la Guerra Freda, a càrrec del doctor en història Alberto Pellegrini

(Foto: AeU-VdM)