Divendres, acte sobre l’accés a l’habitatge, organitzat per Babord

 

Segurament no és cap secret que les polítiques d’habitatge possiblement marquin tant la precampanya com la campanya electoral a Vilassar de Mar. És per això que Babord ha dissenyat, per aquest divendres, a les 7 del vespre a l’Espai Galbany, l’acte “Fem-ho possible: propostes per garantir l’accés a l’habitatge”.

La voluntat de la trobada d’aquest divendres, que comptarà amb la presència de persones ponents expertes en habitatge, és, segons ha explicat Agnès Salat, posar en comú solucions concretes i, també, les dificultats, ha dit, per impulsar polítiques d’habitatge des de l’Ajuntament.

L’acte serà una taula rodona per a posar sobre la taula propostes per a garantir l’accés a l’habitatge.

Des de Babord subratllen que l’habitatge és un dret, no un bé amb el qual la gent es pugui lucrar, i l’objectiu és treballar i desenvolupar propostes i que tothom pugui dir la seva opinió, i construir entre totes les persones que hi assisteixin a l’acte, propostes que es puguin implementar des de l’Ajuntament per garantir l’accés a l’habitatge com a dret. I és que l’habitatge ha estat i és, segons Salat, un dels pals de paller de Babord.

Salat ha explicat que els preus del lloguer al nostre poble estan disparats pels núvols, i ha afegit que això  està dificultant que gent jove o persones amb dificultats econòmiques puguin accedir als habitatges i està obligant a molta gent a marxar del poble.Des de Babord consideren que “aquesta exclusió és injusta i que no pot ser que el lucre o el benefici d’alguns propietaris impliqui la pèrdua d’una part de la gent del poble”.

Divendres serà, per tant, moment per posar en comú i debatre propostes molt relacionades amb, entre altres qüestions, la regulació de l’habitatge turístic.Salat ha manifestat que “l’habitatge turístic està, en part, darrere d’aquest increment dels lloguers donat que als propietaris els surt més a compte lloguer pisos per temporada i això està fent pujar els preus indirectament als pisos com a vivenda habitual”.Des de Babord es considera que es poden fer moltes més coses, en relació a aquesta qüestió.

A la taula rodona intervindran Júlia Vigó, regidora d’habitatge de l’Ajuntament de Sitges i Eduald Tenies  representant de Babord a la Taula d’Habitatge de Vilassar de Mar.

Moment, doncs, aquest divendres per aprofundir en la problemàtica de l’habitatge a Vilassar de Mar des del prisma de Babord.Serà, segurament, un dels temes estrella de la propera campanya electoral.

L’acte és obert a tothom