90% de seguiment de vaga als dos instituts de Vilassar de Mar

Aquest dijous, els sindicats d’Estudiants han cridat a la segona jornada de vaga convocada per demanar que l’Estat espanyol retiri l’aplicació de l’article 155, per exigir la retirada de la presó dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i per l’aplicació dels resultats obtinguts a les urnes el passat 1 d’octubre. La vaga s’ha estès també a estudiants de secundària. Als dos instituts de Vilassar de Mar la incidència se situa al voltant del 90%. 
A partir de les 12 del migdia, els estudiants universitaris, i també els de secundària, s’han manifestat pels principals carrers de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.
Però com ha afectat la vaga als instituts del nostre municipi?
Tant des del Pere Ribot com del Vilatzara recorden, d’entrada, que l’alumnat de primer i segon d’ESO, per edat, no tenen permís per fer vaga, tal i com resa el Consell Escolar. També subratllen que el personal docent dels dos centres s’ha presentat a treballar amb total normalitat ja que l’aturada no ha estat convocada pels sindicats de mestres, sinó pels estudiants.
Això vol dir, que al Pere Ribot xifren en un 90% la incidència de vaga. Expliquen que algun grup, com és el cas del Segon de Batillerat, van optar per fer vaga ahir, que era la primera jornada dels dos dies d’aturada, perquè avui tenien un examen i no volien alterar el calendari escolar.
Per que fa al Vilatzara, també eleven el percentatge d’absència a les aules fins el 90%. També matisen que algun grup ha acudit al centre per tal de fer l’examen que tenien assignat i després han apostat per exercir el seu dret de vaga.
Tant des del Pere Ribot com del Vilatzara apunten que els alumnes que no han volgut acollir-se al seu dret de vaga han rebut les classes amb total normalitat ja que els equips docents han assistit als dos centres com si fos un dijous lectiu normal.