8 candidatures concorreran a les eleccions municipals

 

5 dones i 3 homes. La Junta Electoral de Mataró, de la que depèn Vilassar de Mar, ha fet oficial les llistes provisionals de les candidatures que es presentaran a les eleccions municipals del proper 28 de maig. A les urnes dels col·legis electorals de Vilassar de Mar es podrà triar, doncs, entre vuit opcions: Esquerra Republicana de Catalunya, liderada per Marta Rovira, Babord, amb Elena López com a cap de llista, Ciutadans amb Juan Luis Valverde com a cap de files, Junts Estimem Vilassar de Mar encapçalada per Laura Martínez, Manuela Calero al capdavant de Podem/Podemos, Roberto Crespo número 1 de Vox, el Partit dels Socialistes de Catalunya sota el lideratge d’Isaac Garcia-Oses, i finalment, i segons l’ordre oficial publicat avui, Yolanda Laspalas es presenta com a cap de files del Partit Popular.

Hem repassat amb una mica més de profunditat. La sociòloga Marta Rovira debutarà com a cap de llista d’ERC. Els primers cinc noms de la formació republicana són, i per aquest ordre, Gerard Grau, Camino Calvo, Àngel Font i Bibiana Samsó. Tanquen, de manera simbòlica, Esther López, (actualment regidora de Cultura) Josep Soler (actualment regidor d’Hisenda i Recursos Humans) i Damià del Clot (actual alcalde de Vilassar de Mar).

Babord, amb Elena López, presenta en els cinc primers noms de la llista Agnès Salat, Maria Vinuesa, Eudald Tenies i Carlos Ivan Alfonso. Tanca Martí Casares.

La tercera llista que trobem és la de Ciutadans. Després de la marxa dels dos regidors Juan Díaz i Javier Cointe, l’encapçala Juan Luis Valverde, que debuta, seguit per Esperanza Ruiz, Juan Pedro Hernández, Guadalupe Alfonsín i Patricia Alexandra Sánchez. En el darrer lloc hi trobem Jorge Feijóo.

En la quarta opció hi ha Junts Estimem Vilassar de Mar. Laura Martínez Portell és la cap de files. Escortada, en els primers llocs, per Alfons Núñez, Núria Pera, Jordi Pallés i Adrià Saborit. En l’últim lloc, Maria Rosa Moré.

Fem el salt a Podem/Podemos. Manuela Calero, una altra dona, al capdavant de la formació morada. Seran 2, 3, 4 i 5 Juan Carlos González, Anna Santos, Jesús Arroyo i María José Simón. En el lloc honorari de tancament, Clorinda Moreno.

Vox es presenta a les municipals de Vilassar de Mar amb Roberto Crespo, Elena Roselló, Pablo Gómez, Irene Fabregat i Javier Vega.

I la setena opció, segons publica el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, és el PSC. Amb Isaac García-Oses encapçalant la formació de la rosa, seguit per Virgínia Gérez, Albert Bartrolí, Núria Paricio i Juan Díaz (exregidor de Ciutadans  i actualment regidor no adscrit) Tanquen honoríficament Quico Zamora, Anna Lleonart i Jordi Bartrolí.

Finalment, Yolanda Laspalas repeteix com a cap de llista del PP. Javier Cointe (exregidor de Ciutadans i actualment regidor no adscrit) serà el número 2 de Laspalas. Li segueixen Roser Romeu (3), Jéssica Alegre (4) i Jordi Niubo (5).

Així doncs, debuten en una escomesa electoral Marta Rovira, Juan Luis Valverde, Roberto Crespo i Isaac García-Oses i repeteixen Elena López, Laura Martínez, Manuela Calero i Yolanda Laspalas.

Recordem, com dèiem, que es tracta de les llistes provisionals. Ara les Juntes Electorals de tot l’Estat esmenaran els errors que hi pugui haver en les llistes provisionals de les candidatures de tots els municipis i estudiaran possibles al·legacions, i el 2 de maig es publicaran les candidatures definitives.