3.278 alumnes comencen el nou curs a Vilassar de Mar

Avui han començat l’escola 3.278 alumnes vilassarencs, 2.265 en infantil i primària i 1.013 secundària.
Pel que fa als Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), l’Escola Pérez Sala té aquest curs 420 alumnes. Les classes han començat amb normalitat, amb l’única novetat de la supressió de la sisena hora, provocada pels ajustaments econòmics en educació.
On aquestes variacions gairebé no han afectat a l’horari és a l’Escola Vaixell Burriac. L’horari és de 9h a 13h i de 15h a 16.30h. Aquesta baixada pressupostària sí ha afectat en el nombre de mestres ja que s’han suprimit dues places. Aquesta escola ha començat el curs amb 458 alumnes i amb algunes millores a les instal•lacions realitzades per la Regidoria d’Ensenyament de Vilassar de Mar.
Pel que fa a l’Escola del Mar, avui han començat les classes 457 alumnes en un ambient molt distès i relaxat. En aquest centre les retallades també han fet disminuir el nombre de personal tot i que el seu cap d’estudis, Enric Serres, ha afirmat que intenten “que això no afecti els alumnes”.
D’altra banda, l’Escola Els Alocs ha iniciat les classes amb 236 alumnes. La novetat d’enguany és que el centre canviarà d’emplaçament a meitat de curs ja que està previst que els alumnes ja comencin el segon trimestre a la nova escola situada al carrer Santa Eulàlia.
Pel que fa a l’escola concertada La Presentació, enguany té 224 alumnes. És l’únic centre que finalitza el seu horari escolar a les 17h, perquè els ajustaments en educació només els ha afectat en el sou dels professors però no en la quantitat.
I l’escola mancomunada amb Cabrera, el Pla de l’Avellà, també ha iniciat el curs amb total normalitat i 470 nens i nenes. És el centre amb més alumnes, ja que disposa de tres línies de Sisè de Primària.
Quant a secundària, l’Institut Vilatzara ha començat avui el curs amb 625 alumnes. La seva directora, Maravillas Garcia, ha comentat que els que avui se senten més estranys són els alumnes de primer d’ESO ja que canvien l’escola per l’institut. El mateix ha succeït a l’Institut Pere Ribot, on han iniciat el curs 388 alumnes. A la comarca del Maresme 59.152 nens i nenes han tornat a l’escola.
Els més matiners a començar el curs escolar van ser els més menuts. Les dues Escoles Bressol Municipal van obrir les aules el passat 7 de setembre i els alumnes han anat començant les classes de manera progressiva.

Leave a Reply