165 persones van participar a la pedalada de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

165 persones van participar aquest passat diumenge 17 de setembre a la primera de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Vilassar de Mar, organitzada per la la Regidoria de Medi Ambient conjuntament amb la d’Esports, la de Promoció de la Salut i la de Mobilitat. Es tractava d’una pedalada lúdica i festiva, adreçada a tots els públics, i va tenir com a objectiu sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i donar a conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic. El recorregut, d’uns 5,3 km, es va fer pel nucli urbà, amb inici i final a la plaça de l’Ajuntament. Al final de la pedalada es va conèixer l’estalvi de CO2 que es va aconseguir conjuntament entre tots els participants, que va ser de 525 grams d’ òxid de nitrògen i 44 grams d’emissions de partícules contaminants i es va fer un taller de dibuix per als més petits i un taller d’inspecció tècnica de bicicletes on van participar totes les persones que van participar a la pedalada.

 

 
La segona activitat que les regidories organitzen és la caminada i es farà el dimecres 27 de setembre. Transcorrerà per una de les rutes saludables del municipi, dissenyades i pensades per facilitar la incorporació de l’activitat física en la vida diària de la ciutadania. Aquesta activitat, oberta a tothom, s’ha fet coincidir amb les activitats de la 19a Setmana de la Gent Gran. Començarà a les 9.30 h i tindrà com a punt de trobada l’Espai Cultural Can Bisa.

 

 
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra a tot Catalunya des del passat 16 fins al 22 de setembre amb el lema europeu “Mobilitza’t per un aire més net!”. Es tracta d’un seguit d’activitats per fomentar noves formes de mobilitat que vetllin per una vida saludable, sostenible i segura.

.